Det nye Prinsenkrysset i Trondheim åpner for kollektivtrafikk etter ombyggingen mandag.

- Vi fortsetter med omdirigering av biltrafikken til hele knutepunktet er ferdig i november, sier prosjektleder Sissel Herstad i Trondheim kommune.

Bussholdeplassene i det nye Prinsenkrysset blir sentrumsholdeplassen for rute nummer 5 og 8 og 63. De går ikke innom Munkegata fra mandag.

- Det vil redusere reisetiden gjennom sentrum med flere minutter for disse rutene, sier Herstad.

Nye bussholdeplasser

Prosjektlederen er fornøyd med resultatet av arbeidet så langt og at de åpner krysset samtidig som de nye rutene til bussen trer i kraft.

- Vi er godt fornøyd med at det blir et fint byrom ut av det. Det er fine, robuste materialer og er godt tilrettelagt for alle brukergrupper, sier Herstad.

Krysset har varmekabler i bakken slik at det blir isfritt som vinteren. Det er 24 meter lange lehus på hver side av veien der busspassasjerene kan søke ly, men de er plassert slik at det skal være lett å se bussen.

Det har også blitt gjort omfattende arbeid under bakken i det nye krysset. Kablene er lagt i støpte kanaler under bakken, noe som er en oppgradering av strømsystemet.

- Det sikrer at vi slipper å grave opp bakken hvis det er strømbrudd eller slikt i etterkant.

Ferdig i november

Arbeidet med å ferdigstille Prinsengate slik at det kan åpne for alle trafikk fortsetter.

- Vi mener at vi skal være ferdig med resten av arbeidet til i slutten av november. Arbeidet under bakken er mindre komplisert og vi vet hva vi går til, sier Herstad.

Det vil være den samme skiltet omkjøringen for personbiler som det er i dag. Kongens gate åpner ikke for biltrafikk og Prinsens gate er fortsatt stengt nord for Prinsenkrysset. Krysset ble stengt i begynnelsen av april da arbeidet med de nye «superholdeplassene» startet. Krysset blir Trondheims nye og omfattende knutepunkt for kollektivtrafikk.

De nye holdeplassene har 24 meter lange lehus. Foto: OLE MARTIN WOLD