Mannen er en av de syv hovedtiltalte i Operasjon Gilde. Statsadvokat Unni Sandøy tok ut tiltaler mot mennene mandag.

Der beskrives 37-åringens rolle som en slags kurer i det angivelige dopingnettverket. Han er tiltalt for organisert kriminalitet og grov dopingforbrytelse.

Kjørte med hundretusener i bilen

Av tiltalen går det frem at han i 2011 skal ha blitt sendt på kjøretur til Moss for å levere fra seg 194 000 kroner i kontanter til en mann. Pengene skal ha vært betaling for flytende doping, som han fraktet tilbake til Trondheim. Deretter parkerte han ved kjøpesenteret City Syd og forlot bilen.

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

Mens 37-åringen var borte fra kjøretøyet, kom en ukjent person og hentet dopingmidlene. Denne fremgangsmåten ble gjentatt ved minst to anledninger.

La ut doping på julaften

På julaften i 2011 skal kureren ha lagt ut en pakke med dopingmidler i sin egen postkasse. Pakken ble etter hvert hentet.

Tiltalen beskriver andre kjøreturer 37-åringen la ut på, både til Østlandet og Oppland, etter å ha fått oppdraget fra en e-postadresse som påtalemyndigheten mener to medtiltalte menn på 27 og 28 år står bak. Kureren skal i tillegg ha mottatt hundretusenvis av penger i kontanter i posten i 2011 og 2012.

Flere av tiltalepostene sammenfaller med oppdrag den 37 år gamle kureren fikk via e-postadressen. 37-åringen skal ha bidratt til å innføre doping til Norge gjennom å overføre penger til kontoer i Kina og i Storbritannia.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Tone Skålevik, har kureren innrømmet noe skyld.

- Han har erkjent de faktiske forholdene. Men: Han stiller seg uforstående til at dette skal dreie seg om organisert kriminalitet, sier hun til adressa.no.

Kureren må i likhet med de andre seks tiltalte, møte i Sør-Trøndelag tingrett i januar 2014.

Syv menn fra Trondheim på 26, 27, 28, 34, 37, 38 og 43 må svare for alvorlige anklager i retten. Foto: ADRESSEAVISEN GRAFIKK