To jenter på 19 og 21 år meldte fra om en voldtekt og et voldtektsforsøk natt til tirsdag.

Begge hendelsene skal ha skjedd i nærheten av Gløshaugen, og politiet ber om hjelp fra publikum i etterforskningen.

Alle som kan ha obervert noe bes ta kontakt med politiet på 02800.

- Det er snakk om to jenter i alderen 19 og 21. Vi har foreløpig ikke avhørt de fornærmede, og har derfor ikke alle detaljene rundt hendelsene ennå, sier jourhavende ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Sigbjørn Oldren.

Kvinnene har blitt tatt hånd om ved voldtektsmottaket etter hendelsene.

Politiadvokaten forteller at politiet har sikret tekniske spor ved ett av åstedene, men at det er aktuelt å trappe opp etterforskningen etter at avhørene er gjennomført.

UKA-arrangement

Voldtekten og voldtektsforsøket skal ha skjedd i forbindelse med konsertarrangementet «Life in Color» i Høyskoledalen, eller «Dødens Dal» som området også blir kalt.

Konserten er en del av festivalen Uka, og hadde rundt 6000 deltakere. Politiet ser foreløpig ingen sammenheng mellom de to sakene.

Har vitner

Ifølge Oldren har politiet fått inn flere vitneobservasjoner etter hendelsene. Politiet vil også se etter eventuelle overvåkningsbilder fra området.

- Det kan være overvåkning i nærheten, og dette er noe vi undersøker, sier Oldren.

Meldte om tre voldtekter

Politiet mottok også meldinger om en tredje voldtekt natt til tirsdag. Denne meldingen har de imidlertid valgt ikke å gå videre med.

- Det er ikke noen opplysninger her som tilsier at det skal ha skjedd noe straffbart, sier Oldren.

Ingen pågrepet

Ingen personer er så langt pågrepet. Politiet etterforsker også en episode der det ble tatt kvelertak på en kvinne under konserten.