I løpet av det siste døgnet har politiets utlendighetsenhet gjennomførten stor aksjon i Trondheim mot utlendinger uten lovlig opphold i landet, skriverNRK Trøndelag.

I morgentimene ble det slått til mot asylmottaketpå Persaunet.

24 personer sendt ut

Politiet fikk pågrepet tolv av fjorten personer som skulle kastesut av Norge. Asylsøkerne fikk beskjed om å pakke umiddelbart før de bleplassert i en buss – tre timer senere sendes de ut av Norge fra VærnesLufthavn.

Under aksjonene i Trondheim ble hele 24 utlendinger utenlovlig opphold tatt.

- Aksjonen går på tre mottak samtidig. Det er alltid enrisiko at de forsvinner fra mottaket når politiet kommer, sier aksjonsleder ipolitiets utlendingsenhet Magne Løvø til NRK.

Resultatene av aksjonen fikk Løvø til å uttale at «det er etstort behov for utlendingskontroller i Trondheim».

Går mot utkasterekord

I tillegg til pågripelser på mottakene, ble det slått tilmot noen bedrifter i Trondheim. Også her ble personer uten lovlig opphold iNorge pågrepet.

– Vi har tatt en del personer som har opphold i andre land iEuropa, og som er tatt for å jobbe ulovlig i butikker, bilvaskeri og restauranterher, sier Trond Aune til statskanalen.

Han er fagleder for utlendingskontroll i Sør-Trøndelagpolitidistrikt.

Det er ikke kjent hvor mange utlendinger som oppholder segulovlig i Norge. Det er imidlertid ventet å bli utkastelsesrekord i 2013. Oppmot 5500 personer later til å bli sendt ut innen utgangen av året.