Adressa.no dokumenterte i forrige uke at flere busser kjørte på knallrødt i krysset Søndre gate og Olav Tryggvasons gate i Midtbyen i Trondheim.

Daglig leder og innehaver Bjørg Thun Braathen ved Agape brudesalong kunne fortelle at hun var vitne til denne praksisen så å si hver eneste dag.

LES MER OG SE VIDEO: - Jeg venter på en dødsulykke

- Har ikke fått kundeklager

AtB er administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i Sør-Trøndelag. Det er ulike busselskap som er operatører for rutene i Trondheim.

Flere av busselskapene Adressa.no har snakket med kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av at de kjører på rødt i det aktuelle krysset.

- Det var ukjent for meg at dette skjer. Vi har ikke fått noe beskjed fra politiet eller tilbakemelding fra kundene, men vi er selvsagt opptatt av å følge reglene, sier daglig leder Eirik Rambech-Knoff i Boreal Midt-Norge.

Avslører ikke bot

Trafikksjef Svend Erik Sarheim i Trønderbilene forteller at de av og til hører om at bussjåfører kjører på rødt, men tror ikke dette er noe stort problem.

- Noe av problemet er at vi aldri får vite om slike hendelser. Hvis en sjåfør blir tatt i en kontroll, så vil jo ikke sjåføren si fra om det, sier han.

Sarheim sier at de stadig vekk tar opp trafikkreglene internt i selskapet.

- Vi aksepterer selvsagt ikke at våre sjåfører kjører på rødt, men dette er noe politiet må kontrollere omfanget av. Vi har fokus på generell kjøreadferd, og så blir det opp til den enkelte sjåfør å følge reglene, sier han.

- Veldig beklagelig

Jon Olav Sætertrø, regiondirektør i Nettbuss, har heller ikke fått noen beskjed om at selskapets sjåfører kjører på rødt i Midtbyen.

- Det er bekymringsfullt dersom det skjer. Kjøreadferd og trafikksikkerhet er et kontinuerlig tema i hverdagen hos oss, sier han.

Politioverbetjent Knut Sivertsen ved Sentrum politistasjon sa i forrige uke at det er svært sjelden at man i en hektisk politihverdag får tid og ressurser til å følge opp tipsene fra publikum.

- Vi får en del klager på bussjåfører som kjører på rødt lys, og dette tas stadig opp med bussoperatørene. Bussjåfører har en stressende hverdag, det er det ingen tvil om. De har ruter som det er neste umulig å rekke, og de føler kanskje at de må presse grensene. Det er veldig beklagelig at det er sånn, sier Sivertsen.

- Sjåførens ansvar

Avdelingsleder Jon Karsten Frantzen i Tide kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen.

- Vår holdning er at veitrafikkens lover skal følges til punkt og prikke, uansett hvor mange minutter man ligger bak skjema, sier han.

Dersom noen får et forelegg, så må sjåførene betale disse selv.

- Det er fullt og helt sjåførens ansvar. Jeg så artikkelen på Adressa.no og min umiddelbare tanke var at dette ikke er riktig. Man skal ikke bevisst kjøre på rødt lys. Trafikksikkerhet er det vi setter høyest blant våre bussjåfører, understreker Frantzen.