Kameraene på Statoil-stasjonen på Klett kan ha filmet bilen som skal ha kjørt på 68-åringen. Foto: JONAS BJØRKLI

En 68 år gammel mann ble funnet død i veikanten ved Nypvang skole i 21.45-tiden torsdag kveld. Politiet tror mannen ble påkjørt, men har ikke pågrepet noen og det er heller ingen som har meldt seg. Dødsulykken har blitt etterforsket gjennom natten.

- Det jobbes kontinuerlig med saken. Vi får en del tips fra publikum, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no fredag morgen klokken 08.03.

Ble funnet i veikanten

68-åringens pårørende er varslet om hendelsen.

- Mannen er bosatt i området, og de pårørende er varslet, sier operasjonsleder Rune Brandmo.

Mannen ble funnet av forbipasserende fra Leinstrand rundt klokken 21.45. Politiet ble varslet umiddelbart. Skader på 68-åringen og spor på stedet gjør at politiet mistenker at mannen har blitt påkjørt.

Politiets teori er at påkjørselen skal ha skjedd mellom klokken 19.00 og 20.00 torsdag kveld. Like før klokken 02.00 natt til fredag gikk politiet ut med etterlysning av en Toyota Rav4 de mener kan settes i sammenheng med funnet. I morgentimene fredag har ikke politiet funnet den aktuelle bilen, tross søk gjennom natten.

Lettere etterforskning

Etterforskerne vil nå hente inn overvåkningsbilder fra bomstasjoner og nærliggende bygninger. Politiet anser bilder fra Statoil-stasjonen på Klett som interessante. Informasjon om bompasseringer hentes også inn.

- Mye av etterforskningen vil bli lettere når vi det blir dag, forklarer Brandmo.

Kollegene i Nord-Trøndelag politidistrikt har fått beskjed om å holde utkikk etter den etterlyste bilen.

- Det er naturlig at vi er varslet om bilen, sier operasjonsleder Bjørn Haugan fredag morgen.

Politiet er svært interesserte i å høre fra folk som var i Nypan-området mellom 19 og 20 torsdag kveld. Opplysninger kan ringes inn til politiet på 02800.

Politiet vil hente inn passeringer fra bomstasjoner. Foto: Jonas Bjørkli