Det var en familie fra Rosten som først oppdaget treet søndag morgen. Gunn Helene Kvamme var på tur med femåringen og minstedatteren, da de plutselig fikk se at juletreet på City Syd sto på hodet nede på parkeringsplassen.

- Vi var på tur til hotellet ved City Syd for å spise frokost med foreldrene mine som er på besøk, da vi så treet som hadde bikket ned. Femåringen syntes det var ganske spennende, men det var samtidig litt trist. Vi har sett det mange ganger før, det var et veldig fint tre, sier Kvamme.

Ti meter aluminium

Treet var nyinnkjøpt til årets julesesong og ble satt opp for rundt 14 dager siden. Det var plassert oppå et lite hus mellom parkeringsplassene ved kjøpesenteret. Senterleder Finn Dybdalen er overrasket over at treet falt ned.

- Dette var et tre som er ti meter høyt og laget av aluminium. Det var festet med åtte barduner. Det ser ut som et vindkast har tatt tak i det, revet det løst og bikket det ned fra taket. Det hang fortsatt i en vaier da vi kom, det var denne som forhindret at det falt helt ned, sier Dybdalen.

Overlevde «Hilde»

Senterlederen kalte inn forsterkninger og dro selv opp til kjøpesenteret etter å ha fått nyss om hendelsen.

- Treet overlevde den forrige stormen med glans. Vi sjekket det i etterkant av denne, men det var ingen tegn til skader. Det må ha vært en annen type kastvind eller retning på vinden denne gangen som gjorde at det måtte gi tapt, sier Dybdalen.

Må kastes

I løpet av søndag ettermiddag har treet blitt fjernet fra parkeringsplassen. Dybdalen forteller at det ikke vil bli satt opp igjen.

- Dette er en aluminiumskonstruksjon, og den har fått seg en trøkk. Det er ikke så mye å rette på. Treet er søppel nå, så det vil bli kastet, sier Dybdalen.

- Vil dere sette opp et nytt tre?

- Det er ganske lang bestillingstid på denne typen konstruksjoner, så vi må nok bare innse at slaget er tapt for i år. Det er synd, fordi vi har fått mange tilbakemeldinger på at treet var fint, sier Dybdalen.

Foto: Gunn Helene Kvamme