Norges travleste busskryss med nærmere 230 busser timen på det mest hektiske fungerte helt etter planen da trafikken begynte for alvor i dag tidlig.

adressa.no observerte trafikken ved det kollektivknutepunktet i en hel time i morges. Ikke en eneste gang var det tilløp til kaos eller opphopning av busser på holdeplassene. Alt gled knirkefritt.

Bare busser fram til fredag

I en overgangsfase er det bare bussene som har lov til å kjøre gjennom krysset. Biltrafikken må vente til fredag.

Hvordan opplevde du det nye krysset? Skriv din mening her.

For å unngå at det hoper seg opp for mange busser på de fire holdeplassene i krysset, en på hver side i Kongens gate og Prinsens gate, er lyskrysset regulert slik at det bare er tre til fire busser som slipper gjennom krysset på hvert grønt lys.

I løpet av den timen adressa.no observerte trafikken, var det bare en gang en buss ble stående delvis ute krysset fordi det var for mange busser på holdeplassen. Ellers gled alt helt smertefritt.

AtB hadde fire kontrollører ute fra i 6-tiden for å bistå passasjerer som ikke fant frem fordi holdeplassene på østsiden av Kongens gate og mellom Dronningens gate og Torvet var lagt ned.

Sverre Sundset (t.v.) og Gunnar Strøm fra AtB svarte på spørsmål fra passasjerer om holdeplassendringene i sentrum. Foto: ESPEN BAKKEN