Dommen på fengsel i fire år og åtte måneder fra Sør-Trøndelag tingrett er dermed opprettholdt. Like før ankesaken skulle behandles i Frostating lagmannsrett, trakk 28-åringen anken over at han må betale fornærmede 175 000 kroner i oppreisning og 5700 kroner i lidt tap.

Hadde vært på byen

Det var i mai i fjor at han voldtok en kvinne i bilen han kjørte eller selv var passasjer i på Lade i Trondheim. Kvinnen hadde praiet bilen i Ila og bedt om å bli kjørt til en adresse i nærheten. I stedet satte tiltalte og en kamerat kursen mot Lade.

Fornærmede hadde vært på byen med kjæresten, og ut på natten var de på vei tilbake til Ila der begge bodde i hver sin leilighet. Etter at de hadde skiltes, ønsket hun skyss et stykke. Hun stoppet en bil med to personer i. Hun kjente ingen av dem, og oppga en adresse.

Hun oppdaget raskt at bilen kjørte i feil retning og forsøkte å komme seg ut, men dørene var låst. Bilen kjørte til Lade, hvor den stoppet. Der ble kvinnen utsatt for en fullbyrdet voldtekt. Hun skrapte ham i huden med den ene hånden, fordi hun tenkte at hvis hun ble drept, så skulle det kunne finnes DNA-spor under neglene hennes.

Etter voldtekten forlangte sjåføren og passasjeren «dollar». Fornærmede tømte vesken slik at de skulle se at det ikke var verdier der, bortsett fra en Iphone og et bankkort, som de tok med seg. Deretter lot de henne gå, og kjørte bort fra stedet.

Ringte på til naboer

Fornærmede ringte på et hus i nærheten, og fikk fortalt hva hun hadde vært utsatt for. Ifølge huseieren som vitnet i retten, var fornærmede helt fra seg, gråt og snakket usammenhengende.

Politiets åstedsgranskere fant et brukt kondom i nærheten, som inneholdt sæd. Det ble også sikret DNA-spor fra kvinnen. Først i januar i år ble det gjort treff på DNA. Tiltalte som er av utenlandsk opprinnelse, hadde avgitt DNA i en annen sak. I mars ble han pågrepet og siktet for voldtekten.

I begynnelsen påsto han at han hadde vært i hjemlandet da kvinnen ble voldtatt, men erkjente de faktiske forhold etter hvert som bevisene forelå.

Aktor påsto fem års fengsel, men en enstemmig lagmannsrett mener straffen fra tingretten er i samsvar med rettspraksis.