Kanskje har du prøvd dette konseptet i utlandet, men i Norge er det fortsatt relativt nytt. Sushi på rullebånd gir deg muligheten til å plukke nøyaktig hva du selv vil spise. Shin sushi i Tromsø har satt farten på sushien i Tromsø, og nå utvider de til trønderhovedstaden.

- Dette er et konsept som er veldig populært i England, USA og Asia, men som ikke har tatt av i Norge. Vår erfaring med Tromsø har vært bra, og vi har mellom 400 og 500 gjester hver dag, sier Jat Sum Chiang, en av eierne og driverne bak Shin Sushi.

Full frihet

I løpet av ei uke konsumeres det 180 kg med laksefileter i Tromsø. Nå håper Shin sushi at også trønderne skal hive innpå med rå fisk og sjømat.

- På vår restaurant kan du få maten med en gang, og du kan velge nøyaktig hvor mange og hvilke biter du vil spise, forklarer Chiang.

På restauranten i Trondheim vil det være 50 sitteplasser, og rullebåndet vil gå rundt disken. Det vil være behov for mellom 16 og 19 ansatte.

- Jeg håper det blir en suksess. Vi har kunder fra 3 til 70 år. Dette passer for alle, sier han.

- Tenåringer spiser fisk

En av de andre eierne av Shin sushi, Lasse Rød, er også svært spent på mottakelsen i Trondheim i neste uke. Han tror det er en stor fordel å legge et slikt konsept til et kjøpesenter.

- Der er det mye folk som ønsker å sette seg ned uten å vente lenge på et bord. Maten er rett foran nesen din. Vår neste restaurant blir på et kjøpesenter i Lillestrøm, forklarer Rød.

Han er spesielt opptatt av at sushi på rullebånd kan få ungdom interessert i sjømat og fisk.

- Vi får tenåringer til å spise rå fisk. De synes det er hipt og kult, og de unngår kanskje en del annen fastfood som ikke er like sunn. Fiskenæringen har slitt med å treffe ungdommene, mens vi treffer midt i blinken, sier han.

Maks to timer på båndet

For potensielle kunder som er bekymret for kvalitet og oppbevaring av sushi på rullebånd, kan Rød berolige med at de har et system.

- Vi merker de ulike fatene med sushi, slik at vi fjerner dem etter to timer på båndet. Det er ikke noe stort problem, for det er sjelden at de er så lenge på båndet før noen spiser dem, forklarer han.

Han er heller ikke bekymret for den lokale konkurransen i Trondheim.

- Da vi begynte i Tromsø, så fikk vi høre av de andre sushirestaurantene at de ikke mistet noen kunder. Jeg tror vårt konsept vil komme alle til gode, og føre til at flere spiser sushi. Vi er likevel veldig spent på hvordan det går. Vi har hørt at det er flinke sushiaktører i Trondheim fra før av, sier Rød.

- Flott lokale

Senterleder Jomar Asbøll ved Trondheim torg gleder seg til åpningen på mandag.

- Dette konseptet er spennende. Vi har valgt Shin Sushi blant annet ut ifra høy kvalitet på maten, fleksibel løsning med rullebånd og det er nytt og annerledes for Trondheim sin befolkning. I tillegg ligger serveringsstedet i et flott og kult lokale, som ble bygd på 1920-tallet og het Trønderhallen, forteller han.

Hva synes du om det nye sushikonseptet? Vil du spise sushi på rullebånd? Diskuter i debattfeltet.

Shin sushi åpner sin nyeste reataurant i Trondheim torg på mandag. Foto: SHIN SUSHI