- Jeg har et forstyrret forhold til kropp og trening, sier Sivertsen Mathisen, som blogger om trening, kosthold og bikinifitness. Sistnevnte er en sport hun selv har konkurrert i.

Denne forstyrrelsen skrev hun i går et blogginnlegg om etter at et bilder av henne dukket opp på Facebook for en uke siden - bilder av henne i bikini på stranden i mai i 2013, som er fra et tidspunkt hun ikke konkurrerte.

- Jeg måtte fjerne taggen på bildene fordi jeg skjemtes over dem, sier hun.

- Blodårene skal tyte ut

Etter å ha tenkt litt valgte hun likevel å publisere bildene på bloggen, fordi hun selv følte på at det var viktig å belyse det hun kaller «fitnessforstyrelse».

- Jeg skjønner at noe er riv ruskende galt i mitt eget hode når jeg synes jenta på disse bildene er feit, skriver hun i bloggen.

- Det er jo litt sånn at jeg har etablert et bilde på hvordan jeg skal se ut. At jeg skal ha sixpack, en svær biceps og at blodårene skal tyte ut, men jeg vet det er feil og det tok meg lang tid å skjønne, sier hun til adressa.no.

Skremt

Sivertsen Mathisen, som bor i Trondheim, men som opprinnelig kommer fra Frøya, forteller at hun nå har et mer avslappet forhold til forstyrrelsen.

- Jeg kan ikke påstå at jeg er kvitt det, selv om jeg skjønner det er feil å tenke sånn. Det går bedre, men jeg vet ikke om jeg noen gang blir kvitt tankene, sier hun.

At fitness er en trend skremmer henne.

- Det ligger så utrolig mye mer bak det å stå på en scene enn glitterbikini og spraytan, som mange ikke tenker over, skriver hun i bloggen.

Følte seg mislykket

Videre fortsetter hun:

- Etter min første konkurranse i 2011 (...) hadde jeg min dårligste periode i livet mentalt. Hodet mitt klarte ikke å takle den enorme forskjellen på kroppen min på så kort tid, og jeg hadde det helt forferdelig med meg selv. Jeg dro på treningsstudioet på tidspunkter jeg trodde ingen andre skulle være der, fordi jeg ikke ville at noen skulle se kroppen min. Jeg dro ofte innom både Bunnpris, Rema og Rimi på handlerunden, fordi jeg skjemtes over hva jeg handlet og hva de bak kassa skulle tenke om meg.

Bloggeren sier hun følte seg mislykket, fordi hun kunne våkne enkelte dager med veldig dårlig selvbilde.

- Det kunne prege dagen min. Jeg kunne dra i treningsstudioet å presse meg hardere enn jeg hadde tenkt, men jeg gjorde ikke ekstreme ting, forteller hun til adressa.no.

Mener flere sliter

Sivertsen Mathisen forteller hun publiserte innlegget for å belyse problemsstillingen. Hun opplever at stadig flere og stadig yngre jenter oppsøker fitnessporten.

- Etter å ha publisert innlegget har jeg fått masse tilbakemeldinger om folk som føler det samme, men som ikke vil prate høyt om det, sier hun.

Fitnessbloggeren mener flere blant henne har et forstyrret forhold til kropp og trening. Hun opplever at stadig flere og stadig yngre jenter oppsøker sporten.
Slik ønsker Sivertsen Mathisen å se ut. Når hun ikke har gjort det har hun hatt et dårlig selvbilde. Nå advarer hun andre mot fitnesstrenden. Dette bildet er fra konkurranse høsten 2013. Foto: Hege Drage