Gjenstanden som har forårsaket bombealarm og evakuering fra en bygård på Lademoen kan ha ligget i oppgangen i flere dager. En av beboerne forteller i kveld til adressa.no at hun har lagt merke til den sylinderformede gjenstanden allerede tirsdag eller onsdag.

- Da jeg så nettsaken om mulig bombefunn, tenkte jeg bare «herregud, den har jeg gått forbi i flere dager», sier beboeren, som ønsker å være anonym.

Fredag kveld ble det avklart at gjenstanden var fylt med krutt, men at den ikke var eksplosiv. Bombegruppa fra Oslo undersøkte gjenstanden, før de plukket den fra hverandre.

Plastrør med gaffateip

Hun skulle hente sykkelen fra boden da hun la merke til et slags plastrør med gaffateip. Hun la ikke merke til noe ledninger, men hun mener gjenstanden passer til beskrivelsen som politiet har gitt.

- Jeg tenkte ikke på hva det var. Det er innimellom litt skrot og gjenglemte gjenstander på denne plassen. Plastrøret var plassert rett under trappa, og jeg tenkte det trolig måtte være noe søppel, sier kvinnen.

Hun har ikke vært hjemme i dag og har holdt seg unna etter at evakueringen var et faktum.

- Jeg ble kjemperedd, og det første jeg gjorde var å ringe samboeren min, sier hun.

- Varslet gjennom media

En annen beboer i samme bygård, forteller at hun ble varslet om dramatikken gjennom media. Hun åpnet vinduet og spurte brannmennene på utsiden hva hun skulle gjøre.

- Min første reaksjon var at jeg skulle komme meg ut. Brannmennene var veldig rolig og hyggelige, og jeg fikk lov til å ta med meg det jeg trengte. Ringeklokka i hele oppgangen er i ustand, og jeg vet ikke hvordan de fikk varslet de andre beboerne, sier hun til adressa.no.

Fredag kveld fikk beboerne flytte tilbake til hjemmene sine igjen.