Iraneren (30) døde tirsdag ettermiddag på sykehuset, trolig på grunn av skadene han fikk i etterkant av sakseangrepet på ekteparet.

Adresseavisen er kjent med innholdet i det 30-åringens skrev på sosiale medier halvannen time før sakseangrepet på Gløshaugen 1. påskedag.

Følte seg syk

I oppdateringen går det frem at mannen følte seg syk og hørte stemmer i hodet.

Klokken 13.18 fikk politiet melding om sakseangrepet på Gløshaugen.

Politioverbetjent Geir-Ole Momyr er kjent med det mannen har skrevet på sosiale medier, men vil ikke kommentere innholdet.

- Hadde mannen en historie innen psykiatrien i Norge?

- Det er ukjent for oss så langt, sier Momyr.

Politiet vet ikke hva som var motivet for sakseangrepet på Gløshaugen.

Bodde i studentbolig

Ifølge folkeregisteret kom den iranske statsborgeren til Norge i januar 2010. Han har studert på NTNU siden 2012, og har i det siste jobbet med en doktorgrad på Gløshaugen.

Han bodde i en studentbolig sammen med tre andre studenter. adressa.no snakket med en av dem tirsdag, før 30-åringen døde. Kvinnen har bodd sammen med mannen siden august i fjor.

- Jeg kjenner ham ikke veldig godt, men jeg har snakket med ham en del ganger på kjøkkenet. Han virket helt normal, sier kvinnen.

Hun fikk med seg at 30-åringen gikk ut på søndag, den dagen angrepet skjedde.

- Han gikk ut rett før klokken 13.00. Jeg regnet med at han skulle komme tilbake i løpet av kvelden, men det gjorde han ikke, sier studenten, som aldri så at 30-åringen hadde venner på besøk.

- Han var mye på kontoret sitt på NTNU, sier hun.

En utenlandsk doktorgradsstipendiat fra samme fagfelt som iraneren, forteller at 30-åringen var mye alene.

- Jeg kjente ham ikke personlig. Men jeg har hørt fra iranere at han ikke hadde mange venner her. Han var aldri med på noen aktiviteter, sier mannen.

Ensomme studenter

Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) tilbyr psykososial helsetjeneste til studentene i byen, og hvert tredje år gjennomføres helse- og trivselsundersøkelser blant studentene. Velferdsdirektør Espen Munkvik ved SiT forteller på generelt grunnlag at utenlandske studenter i Trondheim stort sett sliter med de samme problemområder som de norske studentene. Blant annet er ensomhet en viktig årsak til psykiske plager, viser undersøkelser. Derfor har SiT konstant fokus på ensomme studenter, opplyser direktøren.

- Vi har også et forum for internasjonale studenter. Her treffes studentledere for de internasjonale studentene to ganger i semesteret, og diskuterer blant annet tiltak som kan settes i gang for denne studentgruppen, sier Munkvik.

Han legger til at resultatet etter den siste helse- og trivselsundersøkelsen vil være klar i august.

- Vil eller har SiT satt i gang noen spesielle tiltak som følge av voldsepisoden på Gløshaugen i påsken?

- Nei, vi setter ikke i gang noen ekstra tiltak. Men hvis det er noen som reagerer på noe, så vil vi ta hånd om dem, sier Munkvik.

Siktet for drapsforsøk

Den nå døde 30-åringen ble siktet for drapsforsøk etter sakseangrepet 1. påskedag. Ifølge politiet kjente ikke ekteparet og gjerningsmannen hverandre fra før. Det hadde heller ikke vært kontakt mellom de involverte før voldsepisoden skjedde.

Den fornærmede mannen ble påført minst to stikk i brystregionen før iraneren løp fra stedet. Den skadede mannen klarte å se hvor gjerningsmannen tok veien, og han fikk hjelp av en vekter som fulgte etter mannen med bil.

Studenten, som var siktet for drapsforsøk, ble funnet kritisk skadd 500 meter unna åstedet. Ifølge Momyr er det uvisst om mannen ble påført skader i forbindelse med et fall eller om skadene var selvpåført.

30-åringen skal nå obduseres.