Flere ganger tidligere har politiet også stengt det populære området på de største festdagene i mai. Dette for å forhindre fyll, forsøpling og bråk. Resultatene av tiltaket har vært bedømt som gode.

- Vi ønsker ikke å være en festbrems, men vår oppfordring til ungdommen er at de bør ta i bruk fritidshus og andre slike arenaer som vil være åpne, sier stabssjef for politiet i Sør-Trøndelag politidistrikt, Torgeir Moholt.

Vil hindre voldtekter

Sammen med politiets koordinator for familievold og seksuelle overgrep, Hanne Finanger, møter han Adressa.no for å fortelle om politiets tiltak for å forhindre særlig voldsepisoder og voldtekter i «fest- og festivalsesongen», som for alvor starter med russetiden i mai.

Finanger nevner spesielt Kjernekar-kampanjen, rettet mot ungdommen, som går ut på å oppfordre alle som kan til å gripe inn for å forhindre vold- og voldtektssituasjoner. Hun viser til at spesielt mange voldtekter og overgrep skjer mot unge jenter i situasjoner med fest og rus.

Utfordrer foreldrene

- Vi har et godt samarbeid og tett dialog med russens hovedstyre. Her i Trondheim, i Oslo og Akershus har russestyrene lansert en nullvisjon som mål. Det vil si at målet er at det ikke skal være voldtekter eller voldsepisoder i russetiden, sier Finanger

Politiet utfordrer også foreldre til å gjøre klare avtaler med sine barn om henting og for å vite hvor de er.

- Dette handler rett og slett om at foreldre må ta ansvar og vite hvor barna er, sier Moholt.