Allerede klokken 16 lørdag var flere hunde tidligere russ samlet på Festningen. Eks-russefesten tiltrakk seg rundt 1000 personer kledd i sine gamle russeklær.

- Det har ikke vært noen ordensforstyrrelser på stedet, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Klokken 22.30 melder politiet imidlertid at festen har roet seg, og at det ikke er mange personer igjen i området, og klokken 23 var festen over.

- Politiet er bekymret

Politiet fulgte festen nøye utover lørdag kveld. En del personer ble bortvist fra stedet, men festen gikk for det meste rolig for seg.

- Vi har en del patruljer som konsentrerer seg om ordensforstyrrelser.

Stabssjef Torgeir Moholt i Sør-Trøndelag politidistrikt har tidligere gått ut og sagt at de er bekymret for hva som kan skje på festen.

- Mange er ruset

- Politiet vil være til stede på festningen fordi vi er bekymret. Vi vil oppfordre folk til å gå andre steder, sier han om festen som ikke står med noen offisiell arrangør.

- Det er ofte uorganisert og ofte uoversiktlig. Samtidig er det mange folk, ofte også mange unge. Mange nyter alkohol og er ruset. Da er risikoen for voldsepisoder og seksuelle overgrep stor.