- Det ble mye latter, og da jeg ringte Trondheim parkering hadde hendelsen allerede spredt seg dit. «Har vi virkelig skrevet ut parkeringsbot på helikopteret», spurte de meg, sier Camilla Brevik, presse- og informasjonsoffiser for Hæren.

Men det hele skulle vise seg å være et stunt i regi av Forsvarets luftskvadron. Dette bekreftes av seksjonsleder Steinar Myhr i Trondheim parkering.

Ble med på spøken

Han forteller at en trafikkbetjent som tilfeldigvis gikk over Torvet i Midtbyen ble stoppet av helikopterpiloten.

- Han lurte på om vi ville være med på en spøk. Vi sier ikke nei til sånt på en fredag. Piloten ville gjerne ha ei parkeringsbot, og det fikk han, forteller Myhr.

Piloten kom på spøken da han så trafikkbetjenten.

- Tanken var at det ikke er lov til å parkere på Torvet, så da kommer vel parkeringsvakta snart med boten, sier piloten til adressa.no.

Håper å  unngå bøter

Parkeringsboten er på null kroner, men det har allerede kommet en del reaksjoner på stuntet av forbipasserende som har sett den gule lappen i frontruta.

- Det er folk som har observert dette, og som har sendt mail til oss og spurt om torvet har blitt regulert til helikopterparkering. Vi er selvsagt med på moroa, sier Myhr.

Piloten slapp å betale denne gangen, og håper at han unngår det også i fremtiden.

- Jeg har ikke fått bot før og jeg satser på at det ikke blir flere, sier piloten.

Storslått markering

Forsvaret er på Torvet i forbindelse med en storslått markering av grunnlovsjubileet i Trondheim.

Programmet inneholder blant annet overflyvning av flere av Forsvarets fly- og helikoptertyper over Trondheim. Forsvaret har blant annet helikoptrene Sea King og Bell 412 til stede.

Forsvarets bombegruppe er også representert på Torvet med en bomberobot. Der vil også en patrulje fra hundetjenesten holde demonstrasjoner.

LES MER: Se hvem som ligger til kai i Trondheim

- Overflyvningene vil bli foretatt av ulike flytyper alle de tre dagene. Flytypene som vil fly over byen er våre F 16 jagerfly, vårt maritime patruljefly P3 Orion og transportflyet vårt, C-130J Herkules. I tillegg vil to helikoptertyper fly over byen. Dette er typene Sea King og Bell 412, fortalte oberst Morten Henriksen i Luftforsvaret til adressa.no tidligere denne uka.

Totalt kommer det til å være rundt 250 militært personell i byen i dag og i morgen.

Bell-helikopteret fikk en gul parkeringsbot festet til frontvinduet. Foto: trondheim parkering
Trondheim parkering forteller at det hele var et lite stunt, og at de var raskt med på spøken. Foto: Tanja Renate Aakerøy/forsvaret