I desember i fjor kom Kaffebrenneriet-kjeden med sin første kaffebar i Nordre gate i Midtbyen i Trondheim. Kaffebrenneriet har hovedsakelig vært i Oslo-området. Den 30. kaffebaren åpner trolig i neste uke, rett ved Gamle bybro på Bakklandet.

- Mye sjel i veggene

- Vi er helt i sluttfasen, og håper å kunne åpne i neste uke. Vi gleder oss og mener at vi har et flott lokale med mye sjel, forteller daglig leder Lars Pettersen ved Kaffebrenneriet på Bakklandet.

Med syv ansatte og et nyoppusset lokale som har tatt vare på det gamle interiøret er de klare for å ta opp kampen om kaffekundene.

- Selv om Dromedar ligger rett over gata tror vi det er sunt med konkurranse. Vi blir gode naboer og rivaler, mener Pettersen.

Vil åpne flere filialer

Gründer i Kaffebrenneriet, Steinar Paulsrud, er for tiden i Trondheim for å hjelpe til med det praktiske. Han har flyttet pakker og vasket gulv for å gjøre alt klart til åpningen.

- Jeg tror ikke noe på at det er en tøff kaffekrig i Trondheim. Jeg tror det er plass til mange flere. Vi har kjempelyst til å åpne flere kaffebarer i Trondheim, og vi er på utkikk etter det neste lokalet, sier han.

Kaffebrenneriet brukte mange år på å finne riktig filial på Bakklandet, og da det endelig ble ledig i brygga ved Gamle bybro slo de til.

- Det er et fantastisk sted, og vi har prøvd å ta vare på det originale, sier Paulsrud.

Glad for nye naboer og rivaler

Daglig leder Preben Oosterhof ved Dromedar kaffebar er glad for at det endelig kommer nye naboer på andre siden av veien. Her har det nemlig stått tomt siden i fjor høst.

- Vi har vært på Bakklandet i 17 år og kjenner området og våre kunder godt. Vi mener det bare er positivt at det etableres mer dagdrift på Bakklandet, sier han.

Dromedar og Choco Boco var lenge konkurrenter side ved siden, og Oosterhof mener det var en styrke for hele området at det var flere sitteplasser og serveringssteder. Han mener også at Dromedar har et annet konsept enn Kaffebrenneriet.

- Vi har ulike menyer. Vi er mer opptatt av å tilby kreative kaffedrikker, og jeg tror de to kaffebarene utfyller hverandre godt, forteller han.

- Godt kaffemiljø i Trondheim

Dromedar har også en filial i Nordre gate hvor det har dukket opp konkurrenter, blant annet Kaffebrenneriet.

- Omsetningen vår har ikke gått ned, selv om det har kommet Starbucks, Kaffebrenneriet og større Tulla Fischer. Selvsagt har vi kjent litt på angsten for konkurranse, men vi har klart å styrke det vi er gode på, sier han.

Oosterhof understreker også at Dromedar nylig ble kåret til årets kaffebar, og dermed er det konkurrentene som har noe å strekke seg etter.

- Det er utrolig bra kaffemiljø i Trondheim, sier han.