Nok en gang har en eller flere sykkeltyver slått til mot adresser på sørsiden av Trondheim. Særlig sykkeleiere i Heimdal- og Tiller-området vært utsatt i helga. Sykler for hundretusener er forsvunnet, ifølge politiet. Også i starten av mai ble flere familier rammet da flere dyre sykler forsvant.

Garasjen var låst

Morten Spakmo og familien bor innerst i en blindvei på Lundåsen. Han hørte ingenting da syklene ble stjålet fra garasjen deres natt til nasjonaldagen.

- Jeg var hjemme, men hørte ingenting. Jeg har også hund i huset, men fra den var det ingen reaksjon. Garasjen var låst, så det er vanskelig å si hvordan tyvene kommet seg inn. De har kanskje hatt portåpner? Syklene som er stjålet hadde en samlet verdi på 140 000 kroner, sier Spakmo, som sykler aktivt.

To av syklene, en Trek Madone project one landeveissykkel og en Scott RC offroadsykkel, var Spakmo sine. Den siste sykkelen som ble stjålet tilhørte sønnen hans. Også dette var en landeveissykkel - Vipera R444.

- Mistenker spaning

- Dette virker ikke som et tilfeldig tyveri. Siden vi bor innerst i en blindvei, er det unaturlig at noen bare går forbi her, sier Spakmo.

Sønnen hans la ut sykkelen sin til salgs på Finn for en uke siden. Spakmo utelukker ikke at dette kan ha ledet kriminelle til adressen hans.

Han mistenker også at tyven(e) kan ha drevet spaning.

- En blå kassebil med østeuropeiske registreringsskilter har blitt observert i området her den siste tiden. Jeg kontaktet også en annen som ble frastjålet sykler på Stavset natt til 18. mai. Også der hadde naboer observert en slik blå kassebil, sier Spakmo.

Han opplever at politiet tar sykkeltyveriene alvorlig.

- De kom med en gang jeg meldte fra om tyveriet, og de tok dette veldig seriøst, sier han

- Har du flere sykler som ikke ble stjålet?

- Nei, det var disse jeg hadde. Det er kjedelig.

Her sykler Morten Spakmo Sykkelener'n. Sykkelen på bildet, en Scott RC, ble stjålet natt til 17. mai. Foto: PRIVAT
Denne landeveissykkelen, en Vipera R444, ble også stjålet. Den tilhører sønnen til Morten Spakmo. Foto: PRIVAT