19 brannmenn, fem brannbiler, Sivilforsvaret, luftambulansen og politiet rykket torsdag kveld ut til Espåsen ved Kilvatnet ved Jonsvatnet.

En innringer meldte fra om lyngbrannen ved 19-tiden. Brannen oppsto i et ulendt terreng og bakkemannskapene hadde problemer med å skaffe seg oversikt over brannen.

- Brannen er under kraftig utvikling og virker stor, men det er veldig uoversiktlig. Terrenget er veldig ulendt, sa brannmester Mælen kort tid etter at brannvesenet var på plass ved Espåsen.

- Vi har akkurat nå ikke oversikt over situasjonen, men er i ferd med å få hit ressurser, forteller innsatsleder Roar Selvnes i politiet ved 19.30-tiden.

Luftambulansen ble sendt opp i lufta for å få oversikt. Det viste seg at lyngbrannen var om lag 200 meter bred.

Brannvesenet brukte både tankbil og vann fra Jonsvatnet i slokningsarbeidet.

Sprengstofflager

Brannvesenet måtte avbryte slokkearbeidet da det ble kjent at det ligger et lager for sprengstoff i nærheten av brannområdet.

- Det var snakk om 40 tonn sprengstoff. Vi måtte trekke ut mannskapene en liten stund. Så ble det vurdert at det ikke var noen overhengende fare med sprengstoffet og brannmannskapene er inne igjen og slokker, forteller Mælen.

- Vi vet det finnes et lager for sprengstoff, men det er relativt lite sprengstoff, og ligger en kilomter unna. Vi setter i gang tiltak i forhold til dette lageret, sier innsatsleder Selvnes.

Etterspurte helikopterhjelp

Like før klokken 20 melder brannvesenet i en twittermelding at de har kontroll på brannen.

- Brannvesenet driver slokking på flankene nå. Ingen hus er truet, står det i twittermeldingen.

Ved 21.40-tiden bekrefter brannmester Rune Olsen ved 110-sentralen at brannen er slokket for en tid tilbake.

- Alt brannmannskap har dratt. Sivilforsvaret er igjen på stedet, sier Olsen.

Luftambulansens helikopter ble brukt til å få oversikt over brannområdet fra lufta. Foto: Øyvind Solfeldt/Digitalpressen.no
Foto: Lars Ydse
Foto: Adressa.no-tipser
Luftambulanse er sendt opp i lufta for å skaffe brannmannskapene på bakken informasjon om brannen. Foto: Morten Antonsen