Spilleventyret fortsetter for datateknikk-studentene, og allerede torsdag kan man sikre seg det splitter nye kappløpspillet.

Deler spillopplevelsen

I likhet med den suksessfulle forgjengeren Fun Run, som lenge toppet listene i USA, er Dino Dash et mulitiplayer-spill.

- Nå kan opptil seks venner dele spillopplevelsen sammen, uten at de trenger å oppholde seg i samme rom. Grafikken er også kraftig forbedret, i tillegg til at spillet byr på en ny og annerledes spillopplevelse på mobil, sier Nicolaj Petersen, som er en av utviklerne bak spillet.

- Spillet foregår på en øy hvor man skal samle små dinosaur-aktige figurer og trene dem opp til å få nye ferdigheter slik at de blir enda sterkere. Underveis kan spillere lage sine egne rangeringslister og sette opp underholdende turneringer med venner, forklarer han.

Konkurrer med de beste

Trondheimsfirmaet Dirtybit står bak nykommeren, og NTNU-studentene har brukt i underkant av et år på å utvikle Dino Dash.

- Når vi konkurrerer med noen av verdens største spillselskaper, er vi nødt til å holde oss oppdatert og tenke fremtidsrettet. Spillopplevelsen har alltid vært svært viktig for oss. Vi utvikler bare spill vi selv ønsker å spille. Da øker sannsynligheten for at andre vil like spillet også, sier Petersen.

Firmaet Dirtybit ble startet i Trondheim i 2011 av tre sivilingeniør-studenter. Siden har flere utviklere kommet til. Etter å ha nådd til topps i USA, ønsker firmaet nå å utvikle seg videre.

- I utgangspunktet kan man designe spill uavhengig av hvor i verden man befinner seg. Til sommeren vil vi imidlertid flytte til Bergen, hvor spillmiljøet er ganske stort.

Vil lage flere suksesser

Dino Dash er bygget opp på erfaring fra Fun Run og tilbakemeldinger og ønsker fra brukere.

- Vi forsøker alltid å skape noe nytt. Med Dino Dash ønsker vi å vise at Fun Run ikke var en One-hit-wonder, men at vi kan fortsette å innovere og lage nye suksesser, sier Petersen.

Dino Dash- Multiplayer Race er tilgjengelig gratis i App Store, Google Play og Amazon App Store fra torsdag 5. juni.

Dino Dash er et multiplayer-spill som gjør at opptil seks venner kan dele spillopplevelsen sammen. Foto: DirtyBit