Da Matias Nissen (13) og Vegard Kittilsen (12) var på tur i bymarka, opplevde de at tyver stjal maten deres - to ganger. Én av gangene kom de ubudne gjestene inn i teltet mens guttene sov.

– Det er utidig og ubehagelig at barn på tur blir utsatt for sånt, sier Matias' pappa, Hans Nissen.

Tirsdag denne uka dro turkameratene på en tredagers tur i bymarka. De var utstyrt med kart, kompass, telt og fiskestenger, og skulle følge en løype lagd av foreldrene. Ved Kobberdammen var det duket for overnatting, hvor mat i en vanntett pose ventet på dem. Da guttene fant forsyningen, var maten vekk og lappen med påskriften «Mat til to gutter på tur» revet i filler.

Stjal middagen

– Først tenkte jeg at dette var en del av greia, sier Vegard.

De kontaktet foreldrene, som umiddelbart trodde et dyr hadde tatt seg til rette i posen med middag, brusbokser, pølser og godteri. Da pappa Hans Nissen kom til stedet med ny mat, så han fort at synderen var et menneske.

– Dyr klarer ikke å åpne posen og forsyne seg på den måten. Når vi lager en lapp som sier at maten tilhører to gutter på tur, tar jeg høyde for at folk har respekt. Jeg begriper ikke at noen finner på sånt tull, sier Nissen.

Skar opp sekk med kniv

Påfølgende natt våknet Matias av lyder i forteltet.

– Noen fiklet med fiskestengene våre. Jeg tenkte at det var et dyr, forteller 13-åringen.

På morgenen fant de sekken utenfor forteltet. Det var skåret rifter med kniv i den på flere steder, og den var fullstendig tømt for innhold. I tillegg var teltplassen full av søppel.

– Det er ubehagelig at noen var i teltet til guttene med kniv, selv om det ikke skjedde noe farlig, sier Hans Nissen.

– Vi ble ikke veldig redde, men synes det var slemt gjort, sier Vegard.

Hans Nissen har snakket med politiet, men de kan ikke gjøre noe med saken uten nok bevis.

Vil ikke skremme

Foreldrene til de to guttene er klare på at de vil advare andre foreldre – ikke skape skremsel.

– Bymarka er et fantastisk sted, og stort sett er det fullstendig trygt for barn å ferdes der alene. Men vi anbefaler andre å sende barna et stykke lenger inn i skogen. Det kommer vi til å gjøre i fremtiden, sier Vegards mamma, Heidi Arntsen.

Det var skåret rifter med kniv i sekken på flere steder, og den var fullstendig tømt for innhold. Foto: <byline_contrib>Mari Vold</byline_contrib>
Da Matias Nissen (13) og Vegard Kittilsen (12) var på tur ved Kobberdammen i bymarka, opplevde de at fremmede stjal maten deres - to ganger. Én av gangene kom de ubudne gjestene inn i teltet mens guttene sov. Foto: mari vold