Under en badetur før helga fant kameratene Martin (12), Jacob (12) og August (snart 11) ut at de skulle ta en sjekk på hva som befant seg under vannflaten i Nydammen på Vikåsen i Trondheim.

- Vi kjedet oss litt, så da fant vi ut at vi måtte prøve å gjøre noe. Så oppdaget vi sykler og en handlevogn under vannflata, forteller Jacob til adressa.no.

Det er Jacobs mor, Ann-Elin Bakken, som har sendt inn bildene til adressa.no. Hun er imponert over guttenes innsats.

Mye skrot

- Da jeg kom opp dit var det høy aktivitet, og tre av guttene var i full sving med å hente sykler, sparkesykler, handlevogn og annet skrot opp fra Nydammen, sier Bakken.

Og det var et skikkelig samarbeid som pågikk. Martin var mer under vann enn over, og på land sto August og Jacob for å få fangsten på land.

- Martin dukket under for å surre tau rundt det som lå der, og så dro jeg og August det opp. Det var ganske tungt. Handlevognen var det vanskeligste, sier Jacob.

- Det var tungt arbeid, og guttene var slitne etterpå, bekrefter mor Bakken.

Håper på inspirasjon

Guttene syns jakten var spennende, men syns ikke noe om at folk kaster søppel i badedammen.

- Det er veldig dumt at folk gjør slik, sier Jacob.

Mamma Ann-Elin er fornøyd med guttenes innsats, men håper de slipper å gjøre samme aksjonen flere ganger i Nydammen.

- Jeg håper dette kan inspirere til at de som bruker området tar godt vare på det, og ikke bruker badedammen som søppelfylling i framtida, sier Bakken.

Fangsten ble en handlevogn, noe metallskrot, en åre, tre sykler, en sparkesykkel og en trimsykkel. En stor radio ble også plukket opp. Foto: Ann-Elin Bakken
Nydammen sonderes av Jacob og Martin for aktuell fangst. Foto: Ann-Elin Bakken