Politiet i Sør-Trøndelag måtte natt til onsdag bruke en del ressurser på to unge kvinner, født i 92 og 93, som skapte bråk og kvalme i byen. Dette kom på toppen av det operasjonsleder Leif Berglund beskriver som en svært travel natt for politiet.

Ett av forholdene med de to kvinnene skjedde klokken 03.33 da det kom melding om at to kvinner som var i området Dokkgata hadde forsøkt seg på tyveri fra båt og tyveri av vannskuter.

Anmeldes

- Der hadde en melder observert det hele, og han holdt den ene jenta fast. Da vi kom til stedet fikk vi tatt personalia, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det var imidlertid en del motstridende opplysninger knyttet til forholdet, og dermed fikk jentene gå. Eierne ble oppfordret til å anmelde forholdet.

Gjorde hærverk

- Senere kom det inn melding om skadeverk, blant annet ble blomster revet opp fra et blomsterbed, sier Berglund. Det skal også ha blitt gjort skadeværk mot flere hus.

Beskrivelsen politiet fikk stemte da med de to kvinnene de hadde vært i kontakt med tidligere på dagen. Dermed blir listen over saker kvinnene må svare for enda lengre.

- Vi fikk ikke tak i dem igjen i natt, men de kan vente seg et oppgjør med politiets jurister, og kan nok vente seg at de må svare for handlingene sine i et avhør, sier Berglund.

De to kvinnene beskrives som beruset.