Beredskapssjef Erlend Vandvik ved St. Olavs Hospital mener sykehuset er en robust organisasjon, og sier i en pressemelding at en test av rutinene 25. juli indikerer at St. Olavs Hospital er i stand til å håndtere en situasjon hvor det kommer inn mange skadde samtidig.

Ikke pålagt test

Det blir jevnlig utført tester av varslingssystemet ved sykehuset, men høstens planlagte test ble fremskyndet som følge av terrortrusselen mot Norge.

Vandvik fortalte adressa.no tidligere at de ikke ble pålagt å utføre testen, men at de valgte å utføre den for sin egen del.

Under en test av varslingssystemet blir ansatte ved alle avdelinger varsllet. Det registreres hvor mange som blir ringt til, hvor mange som svarte og hvor mange som kunne komme etter henholdsvis 30 minutter, én time og fire timer. Man registrerer i tillegg hvor mye tid som blir brukt til å varsle de ansatte.

Vandvik er fornøyd med resultatet av testen, og forteller at de foreløpige resultatene viser at bemanningen ved sykehuset nesten kunne vært doblet i løpet av den første timen etter at varselet gikk ut. I løpet av den første halvtimen svarte to tredeler at de ville ha vært på plass i løpet av en halvtime, og i løpet av fire timer ville over 60 prosent av de som ble varslet vært tilgjengelig.

Normal beredskapsplan

St. Olavs Hospital har ikke hevet beredskapsplanen som følge av terrortrusselen, men vurderer tiltak fortløpende, og følger situasjonen.

- Alle ansatte anbefales å tenke gjennom egne oppgaver ved en eventuell ekstraordinær hendelse og se gjennom egen enhets beredskapsplan, slik at vi får økt mental beredskap hvis noe uforutsett hender, sier Vandvik.