Her ble den døde mannen funnet. Politiet har sperret av et stort område nederst til høyre på bildet. Området ligger ved E6. Foto: Morten Antonsen

Fredag ettermiddag melder politiet at en død person er funnet i et skogholt ved Isdamvegen på Heimdal i Trondheim.

Skogholtet, som ligger like ved et industriområde, skal ikke ha boliger i umiddelbar nærhet.

Meldingen om funnet kom fra en turgåer klokken 14.49. Anders Sunde-Eidem, leder for etterforskningsseksjonen, opplyser fredag kveld at det er en voksen mann som er funnet.

- Det vil ikke være mulig å si noe om identiteten før obduksjonen er ferdig, opplyser han til adressa.no.

Liket ble fredag kveld kjørt til St. Olavs Hospital, der avdøde vil bli undersøkt av patologer. Første svar på obduksjonen venter politiet å få lørdag ettermiddag, men det kan ta lengre tid før de klarer å finne ut hvem den avdøde er.

Sperret område

Ifølge innsatsleder Geir Arne Sjøhagen er et større område sperret av i forbindelse med funnet.

- Personen er funnet i et skogområde grensende mot et lagerareal. Det skal også finnes noen stier i området, sier Sjøhagen til adressa.no.

Den døde mannen er imidlertid ikke funnet i nærheten av en slik sti. Han ble funnet inntil et gjerde på området, opplyser Sunde-Eidem.

Ukjent alder

Ifølge han skal liket ha ligget utendørs i lengre tid.

- Vi vet at avdøde har ligget der lenge. Vi snakker ikke om dager, men om uker eller måneder, sier Sunde-Eidem.

Er det tegn på at liket har vært flyttet på?

- Jeg ønsker ikke å kommentere mer rundt åstedet, sier Sunde-Eidem.

Politiet jobber i kveld med å undersøke om funnet kan knyttes til savnetmeldinger og å finne identiteten til den døde.

Mistenkelig funn

I en pressemelding skriver politiet at funnet karakteriseres som mistenkelig.

- Vi har kriminalteknikere på stedet som er i gang med å gjøre undersøkelser. Så langt er det altfor tidlig å si noe om hva som har skjedd, sier Sjøhagen.

- Tekniske undersøkelser og teknisk og taktisk etterforskning er også iverksatt, skriver politiet i pressemeldingen som er sendt ut i forbindelse med funnet.

Funnet av turgåer

Fredag kveld er det foretatt avhør av vitnet som fant liket på Heimdal. Politiet har i tillegg hatt rundspørring av beboere i området.

Det skal ikke være andre vitner enn den som meldte fra om hendelsen. Vedkommende som gjorde funnet, var på tur med en hund i området.

- Men denne personen knytter vi på ingen måte direkte til dødsfallet, sier Sunde-Eidem.

Ifølge politiet vil det trolig bli foretatt obduksjon lørdag.

Undersøker buddhistisk tempel

Det ble sendt store politiressurser til stedet etter at liket ble funnet. Ifølge innsatslederen er det uklart hvor lenge den døde har vært i området.

Ingen er så langt pågrepet i forbindelse med saken.

Kriminalteknikere har blant annet vært inne i et buddhistisk tempel som ligger like ved åstedet. Sjøhagen vil så langt ikke si om dette har noen direkte tilknytning til funnet.

- Trist

I tempelet til vietnamesisk forening i Trondheim har rundt 20 personer vært samlet til bønn i ettermiddag, uavhengig av denne saken. Da Hu Chi Nguyen kom til tempelet etter jobb i 17-tiden, var området sperret av.

- Hva er det som har skjedd her, tenkte jeg. Det er trist at noen er funnet døde i nærheten av tempelet. Politi og presse har vært her i dag og stilt spørsmål, sier han til adressa.no.

Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen er på stedet. Han forteller at det er sperret av et stort område i forbindelse med funnet. Foto: Morten Antonsen
Politiet var på stedet med store styrker etter funnet av en død person. Foto: Morten Antonsen