Det har vært et kraftig snøfall i natt og mandag morgen. Tore Haller sendte inn et bilde som viser at det var vanskelige forhold, både for bilister og forgjengere.

- Jeg kjørte nedover hele Søbstadveien, og omtrent halvveis la jeg merke til denne kreative moren som gikk midt i veien med barnevogna. Hun hadde ikke så mye valg siden fortauet var fullt av snø. Jeg regner med det var mellom 10 og 20 cm snø der, sier han.

Trafikken som kjørte bortover veien tok hensyn til mor og barn, og Haller tror de fleste hadde forståelse for at de brukte veien for å komme seg frem.

- De hadde ikke noe alternativ, sier han.

Brøytet siden 02.00

Ingeniør Kjetil Haarberg ved Trondheim bydrift legger ikke skjul på at det har vært noen utfordrende timer for brøytemannskapet.

- Alle hovedveier og fortau skal være brøytet minst én gang, men det har snødd så mye at det rekker å snø igjen før vi er tilbake med brøytebilen, forklarer han.

I 10-tida var alt tilgjengelig mannskap ute og brøytet, og mange har vært ute siden klokka 02.00 natt till mandag.

- Vi har om lag 90 enheter ute, og vi brøyter alt det vi makter. Det har vært ganske rolig med tanke på henvendelser, og jeg tror folk har forståelse for situasjonen, sier Haarberg.

Våt og tung snø

Snøværet var meldt god tid i forveien, og bydrift var derfor parat med utstyr.

- Det er veldig våt snø, og da blir den også veldig tung. Det er en fryktelig påkjenning på maskinene, og det kan nok hende at noen av maskinene har blitt stående en liten stund. Da kan vi bli hengende etter, forklarer ingeniøren.

Det er mye av snøen som vil forsvinne rimelig raskt, så lenge temperaturen er mild.

- Det vil bli veldig vått, og vi kommer til å gå over sluk og avløp, samt åpne stikkrenner, slik at det ikke blir noen oversvømmelser, sier han.

Brøytingen fortsetter utover dagen, og snøen har stoppet å lave ned.

- Vi ser lyset i enden av tunnelen. Vi skal være i rute utover dagen, sier Haarberg.

Denne syklisten slet med sitt valgte transportmiddel for dagen. Foto: adressa.no-tipser