- Det gjorde vondt, men det gjorde ikke så vondt som man skulle trodd. Jeg syklet hjem og spiste middag før jeg dro på legevakta, sier Åshild Lien.

Det var torsdag forrige uke hun ble skutt i leggen på vei fra jobb. Det skjedde i Bjørndalen, like sør for innkjøringen til Nyveilia.

- Jeg syntes det var merkelig at det var en kul som var hard fem centimeter bortenfor såret. Da skjønte jeg at jeg var skutt, sier Lien.

- Var heldig

Røntgen på legevakta bekreftet at det var ei kule, og den ble fjernet. Deretter ble Lien sydd i leggen.

19-åringen sier hun var heldig tross alt.

- Jeg har tenkt at jeg var heldig som bare ble truffet ytterst i leggen. Jeg kunne blitt truffet andre steder hvor kula hadde gjort mer skade, sier Lien.

- Skulle skyte skjære

Onsdag kom en mann til politistasjonen på Heimdal og innrømmet at han sto bak skuddene.

- Det var ikke hans hensikt å treffe syklisten og han skjøt etter ei skjære. Gang- og sykkelveien er ikke synlig fra der han sto og skjøt. Løvtrær hindrer sikten, sier etterforskningsleder Geir Bakkhaug.

Mannen er avhørt som mistenkt og forklaringen hans stemmer med de faktiske opplysninger i saken, forteller Bakkhaug.

- Vi har ikke noen grunn til å ikke tro på ham. Vi anser saken som oppklart, sier han.

Det blir opp til en politijurist å avgjøre hvilken straffereaksjon mannen eventuelt vil få.

- Trafikkert sykkelvei

Lien snakket med mannen onsdag, og hun forteller at han virket lei seg.

- Jeg tror ikke han var klar over at han hadde truffet noen før han hadde sett det i avisa. Men jeg synes der er litt merkelig at han skyter på fugl i bebygd område, med en veldig trafikkert sykkelvei rett nedenfor, sier Lien.

- Hun har vært heldig med tanke på hvor prosjektilet traff. Om det hadde truffet et annet sted, kunne dette ha vært langt mer dramatisk, sier Bakkhaug.

På legevakta ble kula fjernet og Åshild Lien ble sydd i leggen. Foto: Finn Walther