Mange benyttet sjansen til å legge oppi noe ekstra da de skulle gjøre unna påskehandelen fredag formiddag på Coop Obs City Syd på Tiller i Trondheim.

For mange er påsken en høytid hvor man kan unne seg noe søtt og syndig, som man ikke hiver oppi handlekurven de andre dagene i året.

Adressa.no stoppet tre familier som hadde startet påskehandelen.

May Britt Sletvik, Kenneth Sletvik og sønnen Kristoffer Sletvik:

- Det blir ikke med så veldig mye søtt. Vi synes det skal være noe kos i påsken, men det trenger ikke nødvendigvis å være godteri. Prisen betyr ikke så mye, vi tar det vi har lyst på. Denne gangen ble det frukt og litt smågodt. Ellers ble det også med en juice, som vi vanligvis ikke kjøper, sier familien Sletvik.

Bjørn Ingar Sellesbakk:

- Det blir en del godteri til barnebarn. Det er noe påskeegg som skal fylles opp med smågodteri. Ellers har jeg tatt med brus, potetgull og sjokolade. Her er det alt fra salt til søtt. Jeg dro ikke hit på grunn av lav pris, men fordi jeg liker å få tak i alt på samme sted. Jeg synes prisen på påskegodteri er ganske lik overalt. I alle fall i de annonsene jeg har sett. Det blir litt ekstra godteri i påsken, men innenfor rimelighetens grenser, mener Sellesbakk.

Andrea og Grete Alfsvåg:

- Det er hun som legger godteri i handlevogna! sier Andrea og peker på moren.

- I påsken blir det litt mer av alt, både når det gjelder pålegg, snacks og godteri. Det blir noen påskeegg, det er jo tradisjon. Og de må fylles opp med smågodteri. Kvikklunsj og appelsin hører også med til påsken. Prisnivået er viktig, og også utvalget. Her får man det meste. Men det blir vel en tur på Rema også, for å spe på litt, sier Grete med et smil.

- Det beste med påsken er påskefrokosten med laks, sier Andrea.

Familien Sletvik lar seg ikke diktere av priser når de skal gjøre påskehandelen. Foto: CAMILLA KILNES
Bjørn Ingar Sellesbakk har kjøpt inn godteri som skal fylle påskeegg til barnebarna. Foto: CAMILLA KILNES