Vakthavende ved Trøndelag brann og redningstjeneste har fått bekreftet fra flere beboere at ingen har hørt noen form for brannalarm.

- Det er jo litt betenkelig, og noe vi skal undersøke videre, sier Anna Karin Hermansen til adressa.no

Brødrene Kent og Kevin Aarberg bor i tredje etasje. De visste ikke at det hadde utviklet seg en brann før noen banket på døren.

Tykk røyk

- Vi kjente en merkelig lukt, men tenkte ikke noe mer på det. Så banket det på døren, og der sto politiet, forteller Kent.

Han fikk beskjed av politiet at de måtte komme seg ut fordi det var brann. Ingen av brødrene hadde hørt noen brannalarm. Ikke tidligere heller.

- Vi har en brannvarsler i garasjen, og den går hele tiden. Også når det ikke er brann, sier Kent. Han synes det er bekymringsfullt brannalarmene ikke fungerer i et så stort borettslag.

- Det hele er litt surrealistisk, og vi håper det går bra med leiligheten vår, forteller Kent.

Vil ikke kommentere

Andreas Mikkelborg er styreleder for Nedre Bergheim borettslag. Han sier at det skal være brannvarslere i hver leilighet.

- Er det ikke deres ansvar at brannvarslene skal fungere?

- Det vil jeg ikke kommentere noe på. Jeg vet svært lite om saken, og vil avvente kommentar til vi får mer informasjon fra brannvesen og politi, sier Mikkelborg til adressa.no

Se video i vinduet ovenfor.

Brødrene Kent og Kevin Aarberg skjønte ikke at det var brann før politiet banket på døra. Foto: Jens Petter Søraa