Bakke bro ble stengt for all trafikk og biltrafikken ble dirigert over Nidelvs bru. Politiet måtte også en kort tid åpne for gjennomkjøring over Nedre Bakklandet. Ved politiets operasjonssentral får Adresseavisen opplyst at det ble satt opp sperringer på fem ulike steder: Ved Nidels bru til innkjøring fra brua og til Innherredsveien, ved krysset Nonnegata-Innherredsveien, krysset Olav Trygvassons gate-Krambugata ved Sentrum kino, Lilletorvet ut mot Kjøpmannsgata og Kjøpmannsgata ved Dronningens gate.

Politiets sperringer førte til trafikkork både i Innherredsveien og deler av sentrum, men politiet synes likevel forholdene tatt i betraktning at trafikken har blitt avviklet tilfredsstillende.

Det samlet seg mange mennesker i strøket under brannen men brannmesteren berømmet publikum for at de holdt seg godt klar av brannstedene og dermed ikke var til hinder for brannvesenet.

Linjene til Trondheim Trafikkselskap ble i morgentimene sterkt berørt av brannen i bryggene. En sporveislinje og i alt tolv bussruter fikk pro- blemer på grunn av brannen.

Sporveislinje 1 til Lade ble ikke kjørt i det hele tatt da morgenrutene skulle ta til. De berørte bussrutene ble omdirigert over Nidelv bru. Dette førte til at to holdeplasser i Innherredsveien ikke ble betjent. Trafikkleder Sverre Klefstad opplyser at det på enkelte ruter ble registrert forsinkelser på opptil 45 minutter. - For å avhjelpe stansen i trikkelinjen har vi satt opp ekstra busser og innkalt ekstra sjåfører. Forsinkelsene til tross har jeg inntrykk av at publikum stort sett har tatt situasjonen med fatning, sier trafikkleder Sverre Klefstad.

Foto: NILS TOLDNES