- Den ulovlige kjøringa vil ikke vare lenge. Vi har fått tilbakemelding om at bommene vil være på plass innen 1. april, sier kommunikasjonsrådgiver Hans Kringstad i Miljøpakken.

Flere veier i Trondheim vil bli avsperret med bommer etter at de tolv nye bompunktene åpnet mandag morgen. Dette gjelder også Ranheimsvegen over Rotvoll, som foreløpig er skiltet med gjennomkjøring forbudt.

- Ikke økonomiske konsekvenser

Da adressa.no var på stedet i en halvtime om ettermiddagen, kjørte om lag 70 biler forbi skiltene som er satt opp i begge ender av veien. Hvor mange som faktisk bor i området, og hvor mange som trosset forbudet, er uvisst.

Statens vegvesen gjorde to observasjoner i området mandag morgen og ettermiddag på til sammen én time. Resultatet var at én av om lag 100 bilister snudde etter å ha kjørt forbi skiltet.

- Ulovlig kjøring vil ikke ha store økonomiske konsekvenser for Miljøpakken. Til det er perioden uten bom for kort. Men blir mye trafikk et problem for beboerne i området, må vi høre med politiet om de vil prioritere kontroll på stedet. Bilister skal holde på lenge med gjennomkjøringa for å spare inn et gebyr, sier Kringstad.

Det er beregnet at de nye bomstasjonene vil ta inn om lag 490 millioner kroner i året.

Åpnes med fjernkontroll

Veien er ment for kollektivtrafikk og mopeder, og bussjåfører som skal kjøre strekningen vil bli utstyrt med fjernkontroll som åpner bommene.

- Vi må også finne en ordning for de som har gård i området, sier Kringstad.

KOMMENTAR: Bompenger er småpenger

Dette skiltet er satt opp på Grilstad-siden av Ranheimsvegen. Snart kommer det bommer som skal hindre gjennomkjøring for biler. Foto: Joakim Slettebak Wangen