Det var tatoveringsbutikken Onkel Henrys tilbud om gratis tatovering på valentinsdagen, som fikk svært mange til å stå tidlig opp og stille seg i kø i Trondheim sentrum i morges. I 11-tiden hadde rundt 400 personer vært innom køen.

- Den første kom klokken 04.30 i natt. Han var ganske kald på føttene, og fikk seg en tatovering fordi han var først i køen, sier Terje Leistad Heggvik, innehaver av Onkel Henrys.

Loddtrekning

De som sto bak førstemann i køen fikk utdelt hver sitt lodd. Deretter ble det loddet ut seks gratis tatoveringer i timen. Leistad Heggvik regner med å gi bort 50 tatoveringer i løpet av lørdagen.

- Hvorfor gjør dere dette?

- Dette startet med mitt syn på toilldag og lignende arrangementer i byen. Jeg synes tilbudet til folk på slike dager er for dårlig - hvor man bare tilbyr store jakker i XXL. Kunne man ikke heller hatt en dag i året hvor man handler inn mange gode varer, selger dem til innkjøpspris og går i null? Samtidig møtte jeg meg litt selv i døren, og spurte meg selv: «Hva gjør jeg egentlig selv for kundene mine? Kanskje jeg skal tatovere gratis en hel dag?». Slik startet dette, og så spant det bare videre, sier Leistad Heggvik, og beskriver gratistilbudet som hans alternativ til toilldag, og en kjærlighetserklæring til kundene sine på valentinsdagen.

«Elvis» in the building

Klokken 10.15 kommer Kjell Elvis (elvis-imitator Kjell Henning Bjørnestad journ.anm.) gående inn i butikken på rød løper, før han drar tre låter for de vel 100 som står stimlet sammen inne i lokalet.

- Det er vel ingen andre som passer bedre på kjærlighetens dag enn Kjell Elvis, smiler Leistad Heggvik.

Etter musikkseansen, starter første utlodning. Seks damer har flaks, og kan innta stolene før nålene begynner å summe og de får hver sin tatovering verdt 2000 kroner på kroppen. Vinnerlodd 69 trukket opp fra tønnen har student Kristin Blystad (24).

- Jeg stilte meg i kø litt før klokken ni. Dette var det verdt å vente på, sier hun.

24-åringen har fire tatoveringer fra før, og diskuterer hva som skal bli den femte med tatovør Elisabeth Naust.

- Jeg vil ha en alien på ryggen. Jeg har en fascinasjon for aliens og det okkulte, forklarer hun.

Alien-hodet får plass på ryggen under tatoveringen «Never back down», som hun har der fra før.

Date med blekknålen

Lenger bak i lokalet står venninnene Marthe Christine Bjerkli (20) og Marthe Louise Hammer (23) med et håp om å få en gratis tatovering. De har henholdsvis fire og tolv tatoveringer på kroppen fra før, og har stått i kø siden før klokken ni lørdags morgen.

- Nå ønsker jeg å få tatovert to poter på brystene. Jeg står heller her på valentinsdagen, enn å være på date, sier Bjerkli, hvorpå Hammer repliserer:

- Blekknålen er den beste daten på en slik dag.

Student Kristin Blystad (24) trakk vinnerloddet, og var en av flere som gratis tatovering i dag, men først - selfie med Kjell Elvis. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665
Student Kristin Blystad (24) får her sin alientatovering av Elisabeth Naust hos Onkel Henrys. Foto: Pål E. Solberg
Tatovør er Elisabeth Naust i gang med det som skal bli et alien-hode på ryggen til Kristin Blystad (24). Foto: Pål E. Solberg
Student Kristin Blystad (24) viser hvilken type tatovering hun vil ha på ryggen - en alien. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665
Kjell Elvis underholdt de fremmøtte før loddtrekningen inne i butikken. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665
Marthe Christine Bjerkli (20 t.v.) og Marthe Louise Hammer (23) står heller og venter på å vinne gratis tatovering på valentinsdagen, enn å være på date. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665
50 tatoveringer skal loddes bort i løpet av lørdagen hos Onkel Henrys i Trondheim sentrum. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665