Politiet i Jämtland deler informasjon med trøndersk politi etter at de i helga fikk flere sykkeltyveri i fanget.

- Det er stjålet tre-fire dyre sykler i Åre og to Östersund. I Östersund ble tyveriet filmet med overvåkningskamera på en privat adresse, sier politibetjent John Ola Volden. Han leder en gruppe som etterforsker en rekke tyveri av kostbare sykler i Trondheim de siste ukene.

Tatt utenfor villa

Politiet mener de samme personene kan stå bak sykkeltyveriene i flere bydeler i Trondheim, Stjørdal, Levanger, Steinkjer og sist i Åre og Östersund.

Politiet mener bildene viser to gjerningspersoner utenfor en villa i Östersund. Klokken halv fire på natta er de borte ved syklene og studerer dem. En halv time senere kommer de tilbake og tar med seg to sykler.

- Flere dyre sykler enn normalt ble forrige helg stjålet. Disse er verdt rundt 10 000 kroner og ble stjålet utenfor en villa i Östersund, forteller politiassistent Lucas Eriksson ved Östersund-politiet.

Han sier politiet foreløpig ikke har pågrepet noen for sykkeltyveriene.

Kjenner du igjen?

Bildekvaliteten er god. Politiet håper personer i Trondheim, Stjørdal, Levanger eller Steinkjer kan gjenkjenne disse personene.

- Vi ser det er samme modus. Vi tror de rekognoserer på dagtid mens selve tyveriet foregår på nattestid.

Ved flere av tyveriene i Nord-Trøndelag og delvis i Trondheimhar politiet fått melding om selgere på døra.

- Det har vært folk på døra som skal selge trefigurer. Mest i Nord-Trøndelag, men delvis også i Trondheim, forteller Volden.

Du kan gi ditt tips til politiet her.

Tolv tyveri på Ugla

Politiet har nå «vasket» sin lister over sykkeltyverier i Trondheim de siste ukene. De sitter igjen med 43 forhold i Nord- og Sør-Trøndelag hvor de mener de samme gjerningspersonene står bak.

- Det er 13 forhold i Nord-Trøndelag og cirka 30 i Sør-Trøndelag som kan knyttes til denne ligaen her.

Ugla på Byåsen er et av områdene som viser seg hardt rammet av disse sykkeltyveriene.

- Det er tolv forhold bare på Ugla. Dette skjedde natt til 16. mai og natt til 18. mai, samt et forhold natt til 17. mai.

Klokken halv fire på natten var de to mennene borte ved syklene og så på dem. En halvtime senere kom de tilbake og tok med seg begge de dyre syklene fra adressen i Östersund. Foto: Privat