Statens vegvesen er i gang med å legge asfalt på riks- og fylkesveier i Midt-Norge.

- Vi ber om at alle beregner litt mer tid på å komme fram mens arbeidet pågår, sier seksjonssjef Thor Asbjørn Lunaas i asfaltseksjonen i Statens vegvesen region midt i en pressemelding.

- Respekter skiltingen

- Det er viktig å respektere skilting og de som dirigerer trafikken, sier han. Det er en svært utsatt jobb å stå midt i veien.

Kontrollører i Statens vegvesen møter ukentlig kjeft og skyllebøtter i jobben.

Totalt skal det legges asfalt for 159 millioner kroner på riksveiene i trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal.

- Dype spor blir prioritert

I tillegg har de tre fylkeskommunene bevilget penger til asfalt, med henholdsvis 38 millioner i Møre og Romsdal, 68 millioner i Sør-Trøndelag og 130 millioner i Nord-Trøndelag.

Statens vegvesen skal også bruke 50 millioner kroner på veimerking på riks- og fylkesveinettet i regionen i år.

På spørsmål om hvordan man velger ut hvilke veier som blir valgt ut, har Lunaas tidligere gitt en forklaring til adressa.no.

- Dette er en prioritering som gjøres basert på måling av spor og dekke på veiene. Når sporene begynner å bli for dype, blir det asfaltert på nytt. I tillegg vil det være en del andre ting som spiller inn, at man får slynger på veien, for eksempel. Men primært er det spor og jevnhet langs veien, og det måler vi med målebiler og egne observasjoner, fortalte Lunaas i mars.

Asfalteringen er i gang på følgende steder:

Møre og Romsdal:

På Sunnmøre er det asfaltert på E39 i Ørsta og fortsetter på fylkesvei 61 i Ulsteinvik. Asfaltarbeidet er også i gang på E136 i Romsdalen.

Sør-Trøndelag:

I Sør-Trøndelag er det i gang asfaltarbeid på fylkesvei 700 i Rennebu og på fylkesvei 714 Fillan. Det er allerede lagt asfalt på fylkesvei 411 på Frøya, og det startes opp asfaltarbeid i Lensvik rett etter 17. mai. Det er også i gang asfaltering på E6 Trondheim – Stjørdal mellom Ranheim og Være og i Stavsjøtunnelen, og det er nylig lagt asfalt på E6 ved Horg.

Nord-Trøndelag:

I Nord-Trøndelag er asfaltarbeidet ferdig på E6 Rygg – Hegge. Det er i gang asfaltering på E6 Verdal og E6 Nossum, og også på fylkesvei 492 i Flatanger. Denne uka starter også asfaltarbeidet på fylkesvei 768 i Abelvær.

Det skal legges totalt 425 000 tonn asfalt i region midt i år, noe som koster 450 millioner kroner. I alt skal det legges rundt 500 kilometer med ny asfalt. Dette fordeler seg på 12 asfaltkontrakter.