Trondheim parkerings nye parkeringsapplikasjon, Smart Park, ble lansert i april. Den ble raskt en suksess, og passerte nylig 10 000 brukere.

Adressa.no har fått inn meldinger fra lesere som stusser over at parkeringsavgiften er dyrere enkelte steder dersom man bruker mobilapplikasjonen i stedet for de tradisjonelle automatene.

- Appen skiller seg ut ved at det er den samme prisen uansett hvor du parkerer i Trondheim. Vi har dyrket enkeltheten slik at man skal slippe å vite hvilken sone man er i når man bruker mobilappen, forklarer direktør Erlend Solem i Trondheim parkering.

Forskjellige priser på automat

På avgiftsbelagte parkeringsplasser utenfor sentrum er prisen 19 kroner per time. I sentrum er prisen 24 kroner. På appen så koster det 24 kroner uansett om du parkerer i sentrum eller i ytre sone. I går hadde Trondheim parkering et møte hvor de diskuterte hvordan de skal kompensere for denne prisen.

- Vi ønsker å senke prisen med ei krone på appen for å kompensere for at enkelte områder har lavere avgift dersom du betaler ved hjelp av en automat. Dette blir opptil politikerne å avgjøre, men det blir vår innstilling, sier Solem.

- Vi ser at brukervennlighet er hele nøkkelen. Vi får flotte tilbakemeldinger fra våre kunder og appen har høy score i mobilapp-butikkene. Vanligvis får vi om lag 50 nye brukere hver dag, men da vi hadde nettsaken om 10 000 brukere så tok det helt av. Da fikk vi tusen nye brukere i løpet av fire dager, sier Solem fornøyd

Dyrere for hver time

Adressa.no har tidligere skrevet at appen har ført til færre bøter. Antallet bøter har gått ned med 20 prosent fra første halvår i 2011 til første halvår i 2012.

- Det er et tiltak for å holde parkeringstiden nede. Appen vil også ta fem kroner mer for hver time, forklarer Solem.

Kan fortsatt lure systemet

Men akkurat som med automatene så kan kundene «slippe på mer» penger for hver time på appen, slik at man slipper økningen.

- Det er fullt mulig å lure dagens system, også ved hjelp av mobilen. Men det er selvsagt enklere og mer bekvent å kunne slippe på penger ved å bare taste på mobilen i stedet for å gå til parkeringsautomaten, innrømmer Solem.

- Det er en egen del av menyen som heter «info og priser» hvor det kommer tydelig frem hvor mye det vil koste deg, sier han.

Trondheim parkering sier at det er enkelthet som er årsaken til at de ikke opererer med forskjellige priser på appen slik de gjør på noen av automatene. Foto: trondheim parkering