- Dette er jo en helt spesiell dato. De første parene var tidlig ute med å ta kontakt, sier saksbehandler Kristin Fiske i Inntrøndelag tingrett.

Datoer der både dag, måned og år er like er populære bryllupsdager. I fjor var det rekordpågang til tingrettene den 11.11.11, og ni par ankommer tingretten i Steinkjer i finstasen i dag.

- Hektisk dag

– Det er nok adskillig mer enn en vanlig gjennomsnittsdag i desember. Da er som oftest ingen, eller en eller annen slenger, sier Fiske.

Hun er forberedt på at det blir en hektisk dag, men går du med gifteplaner og er av den spontane typen, er det fortsatt mulig å få en bryllupsdato som er lett å huske, forteller hun.

– Det er jo i utgangspunktet helt fullt hos oss nå, men er man villig til å komme tidlig, så skal vi få klemt inn noen par til. Det må vi få til, så folk er hjertelig velkommen.

Lenge til neste gang

Etter 12. desember i år er det hele 89 år til fenomenet opptrer igjen, den 1. januar 2101.

I Sør-Trøndelag tingrett har 20 par meldt seg opp til vielse i dag. Vanligvis gjennomfører ikke tingretten vielser på onsdager, men de skjønte at det ville komme forespørsler og gjorde derfor et unntak.

Mens pågangen har vært stor til tingrettene, er det ikke meldt om stor interesse for kirkelige vielser 12.12.2012.