Kvinnen som skal ha blitt voldtatt etter mandagens «Life in Color»-fest under Uka i Dødens Dal, har tirsdag forklart seg for politiet.

LES KOMMENTAR: - Kutt ut temafestene i teltet

Hun kan ikke peke ut en antatt gjerningsperson.

Ikke klart signalement

Under samtalene med politiet i dag, har ikke kvinnen kunnet gi et klart signalement av mannen som skal ha voldtatt henne, forteller politiadvokat Sigbjørn Oldren.

Så langt er ingen pågrepet i saken. Overgrepet skal ha skjedd i nærheten av Gløshaugen.

Politiet har sikret tekniske spor i området og fått inn vitneobservasjoner, men ønsker fortsatt hjelp fra publikum. Alle som kan ha observert noe bes ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Voldtektsforsøk anmeldt

Rundt 6000 personer deltok på «Life in Color»-festen mandag kveld. Ifølge politiadvokat Oldren undersøker politiet muligheter for å hente inn overvåkningsbilder fra området.

I tillegg til voldtekten, etterforsker politiet et voldtektsforsøk mot en annen kvinne. Hun skal etter planen avhøres onsdag. Voldtektsforsøket skal ha skjedd i samme område – og i samme tidsperiode. De to fornærmede kvinnene er 19 og 21 år gamle.

Politiet etterforsker også en episode der en mann skal ha tatt kvelertak på en kvinne, helt fremme ved scenen under konserten.

Forsterker vaktholdet

Tirsdag holdt politiet i Trondheim et møte med Uka-ledelsen. Der ba politiet om forsterket vakthold under de fire gjenstående arrangementene i Dødens Dal.

Ledelsen i Uka, med sjef Jørgen Espnes, vil etterkomme anmodningen. Espnes sier Uka er preget av de alvorlige hendelsene som har blitt anmeldt.

- Det er helt forferdelig at slike ting skjer, og vi ønsker å gjøre alt vi kan for å forhindre at folk som oppholder seg i nærheten av våre arrangementer skal føle seg utrygge.