Brannen som startet i Fjordgata 80 har vist seg vanskelig å slukke. Ved 06-tiden torsdags morgen er totalt tre bygninger i brann. Foto: MORTEN SAMDAL

Ved 05.30-tiden ble det altså klart at brannen også har spredd seg til Fjordgata 76.

Prøver å redde den fjerde bygningen

Like før klokken 08 har brannmannskapene fremdeles ikke kontroll, og kjemper febrilsk for å redde brygge nummer 72 (brygge 74 finnes ikke, red.anm) før flammene også tar den.

Her ligger den asiatiske matvarebutikken Chi-Panh og og Trondheim Stempelfabrikk, og bygningen er allerede meget skadet av vannmengder som pøses på for å hindre flammene i å ta tak.

Les også: Brannen startet i Fjordgata 80 ved 01.30-tiden i natt.

Det betyr at det nå står tre trebygninger i brann i Trondheim sentrum. Til sammen over 40 brannmenn er i aksjon for å slukke brannen.

Et nytt vaktlag kommer på jobb klokken 08.00.

River med gravemaskin

Brannmannskaper har tatt i bruk gravemaskiner for å rive fronten på den tomme lagerbygningen i Fjordgata 76, den av bygningene som ligger nærmest Nordre gate.

Dette blir gjort for å hindre videre spredning. Bygningen skal inneholde store mengder papp og lettantennelig materiale.

- Får vi nok vann i tillegg, så klarer vi å begrense omfanget, sier brannmester Arne Lien til adressa.no.

Han påpeker at de ser lysere på å få slukket brannen, men at de ennå ikke kan si at de har kontroll over brannen klokken 06.40.

- Heldigvis er det rimelig vindstille. Hadde vi hatt kraftig vind kunne dette vært enda verre, påpeker brannemster Lien.

SE BILDENE FRA BRANNEN HER

Sprøyter med vann

Brannvesenet har også ved 06-tiden begynt å evakuere personer og varer fra ytterligere tre bygninger i Fjordgata - henholdsvis nummer 72, 70 og 68. De har også sprøytet disse med vann i tilfelle brannen skal spre seg til disse bygningene.

Også i VG-bygget i Fjordagata 82 har brannvesenet satt inn ressurser for å hindre spredning. For Fjordgata 68 og 70 så har politiet sagt at beboerne kan komme og hente ut verdigjenstander.

Her ligger blant annet Sengemakeriet og Trondheim Stempelfabrikk. Ansatte ved Sengemakeriet har bært ut flere senger og madrasser nå i morgentimene i frykt for at brannen også skal komme til dem.

Flaggdag...

Brannmester Lien forteller at beredskapen fra Melhus brannvesen har tatt over oppdraget med å heise de norske flaggene til 17. mai. Dette er en oppgave som brannvesenet har hvert år i Trondheim.

Han vedgår at det nok vil bli en litt annerledes 17. mai-feiring for Trondheim i år.

Brannvesenet har tatt i bruk båter for å slukke brannen.

TIPS OSS:

tlf: 02270

sms/mms: 2270

Det var vanskelig å komme til i mellom de to bygningene hvor brannen skal ha startet.
Brannvesenet river deler av Fjordgata 76 for å hindre at brannen skal spre seg ytterligere. Foto: GLEN MUSK
Redningsskøyta Uni bistår med slokningsarbeidet fra Kanalen. Foto: PRIVAT (MMS)
Foto: MORTEN SAMDAL (MMS)