Politiet i Sør-Trøndelag har så langt registrert om lag ti boliginnbrudd i politidistriktet fra palmesøndag til 2. påskedag. Det siste innbruddet ble meldt i dag klokka 08.25 av et alarmselskap.

Stige mot vindu på Strinda

- Det har vært innbrudd i en enebolig på Strinda i Trondheim. Døra var ulåst og et vindu var knust. En stige sto reist mot et vindu, forteller operasjonsleder Hanne Yding i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Patruljen har vært på stedet for å sikre spor, opplyser hun videre.

- Det ble sikret spor under åstedsundersøkelsen. Foreløpig har vi ikke fått tak i eieren, så vi vet ikke om det er noe som er stjålet, sier Yding.

Vaktselskap vil sikre bygningen og politiet vil opprette en sak.

Ellers har påsken vært en rolig tid med tanke på boliginnbrudd.

- Jeg forventet at det skulle være mer. Det har ikke vært så mange innbrudd som fryktet, sier hun.

Oppdager innbrudd i dag

For mange kan slutten på påskeferien innebære en ubehagelig overraskelse. Trolig vil noen oppdage det uønskede besøket når de kommer hjem fra hytta eller påskeferien.

- Det bruker å komme noen anmeldelser i løpet av dagen og morgendagen. Det er fortsatt en del som er bortreist, sier hun.

Å be naboen om å følge med kan lønne seg ifølge operasjonslederen.

- Jeg ser på loggen vår at flere av innbruddene er meldt inn av naboer, så det er greit at de holder et øye med boligen når du er borte, sier hun.

Noe av det første man bør gjøre når man kommer hjem er å sjekke at ingen har brutt opp dører eller vinduer.

- Du bør sjekke at alt er i orden. Det bruker i alle fall jeg å gjøre etter å ha vært borte en stund, sier hun.

Påskeferie på innbruddstyvene i nord

I Nord-Trøndelag kan de melde at innbruddstyvene trolig har tatt påskeferie de også.

- Jeg har absolutt ingen registrerte innbrudd i bolig. Det kan jo ikke bli bedre enn det, sier operasjonsleder Jan Frode Bjørvik.

- Det er vel ikke alle som har kommet hjem ennå, så det kan jo hende at det dukker opp noen anmeldelser etter at påsken er over, sier han.