Natt til mandag brøt det ut brann i ei boligblokk i Gamle Oslovei på Byåsen i Trondheim. 44 personer ble evakuert da brannalarmen gikk like før klokka 04.00.

Nora Karin Gullslett og mannen bor i sjuende etasje, og er nærmeste nabo til leiligheten hvor det begynte å brenne.

- Min mann var våken, og ble vitne til at naboen kom klatrende inn på verandaen vår fordi det brant hos dem, sier hun.

Får hente ut gjenstander

Flere av beboerne måtte hjelpes nedover trappene, og redningspersonell måtte i enkelte tilfeller bære beboere ut i trygghet.

- Min mann måtte ha hjelp for å komme seg ut, sier Gullslett.

- Hvordan har du det nå?

- Jeg har det ikke noe særlig, sier Gullslett, idet hun er tilbake på brannstedet.

Flere av beboerne har fått tillatelse til å hente ut gjenstander som de trenger, men fremdeles er det 14 personer som ikke får flytte tilbake på ei stund.

Har delt ut mat og medisiner

- Det blir avgjort i løpet av dagen om vi får flytte tilbake til leilighetene våre. Nå skal jeg opp i leiligheten for å hente medisiner og klær, sier hun.

Kommunens representant i kriseteamet, Berit Skauge, opplyser at det var 14 personer som ble sendt med buss til Royal garden hotell, men at det var 13 som dukket opp i 05-tida mandag morgen.

- Det var én person som dro for å bo til bekjente. Nå begynner hotellet å tømmes for evakuerte. Det er flere som finner slekt og venner som de kan bo hos midlertidig, forteller Skauge i 09.30-tida.

Kriseteamet har bistått med klær, utstyr, medisiner og mat. Politiet har vært innom og gitt informasjon om det som vil skje videre.

Både barn og eldre rammet

- Vi har forsøkt å hjelpe til med det praktiske. Med tanke på situasjonen så står det bra til med beboerne. De har selvsagt vært skremt og fikk en brå oppvåkning i natt. Blant de evakuerte var det både barn, ungdommer, voksne og eldre, forklarer hun.

I slike situasjoner er folk svært opptatt av informasjon, og kriseteamet vil være tilgjengelig utover dagen for å hjelpe beboerne som har blitt husløse.

Brannen brøt ut i sjuende etasje i blokka. Foto: KJELL A. OLSEN
Brannvesenet brukte lift for å slukke brannen i 7. etasje. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Store styrker rykket ut til brannen i Gamle Oslovei på Byåsen. Foto: Joakim Slettebak Wangen
14 evakuerte ble hentet med buss og kjørt til Royal garden hotell. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN