Ingen personer ble skadd da det oppsto røykutvikling i en kjeller i en lavblokk i Romolslia i Trondheim mandag ettermiddag. Brannvesenet fikk melding klokka 15.35.

- Det oppsto så mye røyk at beboerne ikke turte å gå inn. De meldte ifra til oss, sier brannmester Frank Indergård ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Flere politipatruljer

Brannvesenet sendte flere enheter. Like før klokka 16.00 hadde brannvesenet fått kontroll på branntilløpet.

- Det ser bra ut nå. Ingen personer ble skadd, og vi har sendt restverdibilen oppover, sier Indergård.

Operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at de rykket ut med flere patruljer, og første bil ankom Romolslia klokka 15.54.

- Da vi kom frem fikk vi vite at en madrass hadde brent i kjelleren. Politiet evakuerte beboerne, og det var heldigvis ingen som hadde fått røykskader. En luke i kjelleren ble åpnet, og det foregår lufting på stedet, sier han.

Evakuerte blokka

Han regner med at de evakuerte beboerne vil få gå tilbake til boligene sine innen kort tid. De venter foreløpig hos vaktmesteren mens politiet undersøker brannstedet.

- Vi vil etterforske hva som er årsaken til at madrassen brant. Det er opprettet en sak, sier Berglund.

Han forteller at politiet vil sikre kjelleren, ta bilder og gjøre undersøkelser før de drar fra stedet. Det er 22 personer registrert på adressen, men det er uklart hvor mange som var hjemme da røykutviklingen startet.

Kan være påtent

- Det ble meldt at alle ble evakuert, sier Berglund.

Krimvaktleder Bård Jacobsen forteller at området er sperret av, og at det vil bli sendt krimteknikere til kjelleren i morgen.

- Det er snakk om et mindre branntilløp i en kjeller, og vi kan ikke utelukke at det er påtent, sier han.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på røykutviklingen. Foto: glen musk
Beboerne kom ikke til skade under branntilløpet. Foto: glen musk