Den tidligere NTNU-ansatte familiefaren er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 120 dagers fengsel etter å ha montert et kamera på et handikapptoalett, skriver Universitetsavisa.

I tillegg må mannen betale 25 000 kroner i erstatning til hver av de to fornærmede.

- Tanken pirret meg

Kameraet ble montert på toalettet på NTNU 15. desember 2009 og ble oppdaget samme dag.

Saken ble først henlagt etter at politiet ikke fant gjerningsmannen.

De fikk imidlertid vite hvem som sto bak filmingen i september 2010 da mannen innrømte forholdet overfor sin arbeidsgiver.

I retten forklarte mannen at tanken om å snikfilme kvinne på toalettet var pirrende.

- Tanken på å sette opp kameraet pirret meg. Gikk det an å sette det opp uten å bli oppdaget? Det var slikt jeg gikk og tenkte på, forklare mannen da saken var opp i tingretten i slutten av mai.

To kvinnelige ansatte ved NTNU krevde 40 000 kroner fra kollegaen.

Lastet ned overgrepsbilder

På tingrettsdommer Marianne Fallan Kristensens spørsmål om hvordan det ville være for kvinnene som ble filmet, hadde mannen følgende svar:

- Det var jo aldri meningen at de skulle få vite det. Tanken var at det du ikke vet har du ikke vondt av. Men kameraet ble jo oppdaget, og jeg skjønner at det må være veldig tøft for dem.

I dommen legger retten vekt på at det på arbeidsplassen må ha rådet usikkerhet om hvorvidt det eksisterte flere opptak og om disse hadde blitt spredt til andre. Handlingen blir kalt en grov integritetskrenkelse, skriver Universitetsavisa.

Mannen er i tillegg dømt for besittelse av overgrepsbilder. Både mengden materiale, materialets grovhet og alderen på de fornærmede tilsier alene en fengselsstraff på fem måneder, skriver tingrettsdommer Kristensen i kjennelsen.

Retten la i formildende retning vekt på at mannen erkjente de faktiske forhold. Mannen samtykket i at saken ble avgjort ved tilståelsesdom.

Den tidligere NTNU-ansatte mannen brukte dette kameraet til å snikfilme på et toalett på NTNU. Foto: PÅL E. SOLBERG