Adressa.no har fått tips om at bilister bruker Munkvollveien på Byåsen for å slippe unna bomstasjonen. Betongblokkene som før hindret gjennomkjøring skal ha ligget i veikanten siden før jul.

- Brøytemannskap har flyttet på betongblokkene i forbindelse med brøyting, og så har de ikke blitt satt på plass, forklarer produksjonssjef for vei i Trondheim bydrift, Randi Sesseng Aas.

- Skjedd en glipp

Hun forteller at betongblokkene vil bli flyttet tilbake.

- Det skal ikke være åpent for biltrafikk der. Her har det skjedd en glipp. Vi må selvsagt gjøre vurderinger om hvor ofte vi skal flytte på steinene i forbindelse med brøytingen, men intensjonen er at det skal være stengt, sier hun.

Da de nye bomstasjonene kom opp 17. mars i fjor var det flere lokale veier som ble utstyrt med bommer for å unngå bomsniking.

- Munkvollveien skal også få en permanent bom, men hvorfor den ikke har kommet på plass, er jeg usikker på, sier Sesseng Aas.

Vil sette ut bom

Trondheim bydrift måtte finne en midlertidig løsning, og satte ut betongblokkene.

- Det er bare å beklage at betongblokkene har vært satt til side. Vi skal ha en dialog med brøytemannskapet om dette, og når de er ferdig med oppdraget, må de flytte dem tilbake, sier hun.

Bommen som skal settes på plass i Munkvollveien er den samme type bom som blant annet finnes på Vegamot.

Det er en slik type bom man ønsker å få på plass permanent i Munkvollveien. Foto: trondheim bydrift