En mann ble funnet med alvorlige hodeskader inne i leiligheten sin på Kalvskinnet i Trondheim mandag kveld. Leiligheten er tilknyttet en heldøgns omsorgsbolig for folk med psykiske problemer, noen har rusproblemer i tillegg.

- Dette er en fryktelig hendelse, spesielt for den personen som er rammet og hans pårørende. Vi prøver nå så godt vi kan å ivareta pårørende, de andre beboerne, og våre ansatte. Det var to vernepleiere på jobb i går, og de er preget av det som skjedde, sier daglig leder Kirsten Melum i Kong Carl Johans Arbeidsstiftelse.

Det er stiftelsen som har ansvaret for den daglige omsorgen til leieboerne i Kongens gate 81.

Krimteknikere undersøkte boligen og utenfor stedet der mannen ble funnet med store skader.

- Forbausende rolig

De som leier bolig her trenger tilsyn omtrent døgnet rundt. Samtidig bor de i egne leiligheter og styrer livene sine selv.

- Det er forbausende rolig her og det er sjelden det skjer noe. Vi har faste rutiner som sier at vi skal inn til alle beboerne én gang i døgnet, og dette var medvirkende årsak til at mannen ble funnet så fort, sier Melum.

Tirsdag planlegger politiet å gjennomføre tekniske undersøkelser og rundspørringer i området.

- Det blir ikke helt vanlig drift i dag, men vi skal gjøre det vi kan for å ta vare på de andre beboerne, sier Melum.

Fortsetter etterforskningen

Klokken 09 tirsdag melder politiet at det ikke har kommet ny informasjon i saken, men at etterforskningen fortsetter med full styrke.

- Det er ikke kommet inn noen opplysninger i avhør som kan peke oss i noen retninger. Og vi er fortsatt usikker på om dette er et straffbart forhold, sier Sunde-Eidem tirsdag morgen.