Hotellopphold er ikke lengre bare forbeholdt folk. I dag kan også bildekkene dine nyte late dager på hotell når de ikke er i bruk.

Overvintrer dine dekk på hotell? Ja! Nei! Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Overvintrer dine dekk på hotell? Ja! 57% Nei! 43% Du har allerede stemt 3342 stemmer

Det finnes mange tilbydere av dekkhotell i Trondheim. Adresseavisen har gått igjennom prisene hos 15 tjenestetilbydere, som har ledig kapasitet, for å finne hvor dine dekk kan bo billigst i vinter.

Se hele oversikten lenger ned i saken!

Les også: Her er Trondheims billigste treningssenter

Slik gjorde vi det

Vi ringte rundt til tilbydere av dekkhotell i Trondheim 5. og 6. oktober. Vi spurte etter lavest mulige pris på følgende: Et dekkskift og lagring av dekk i et halvt år for en personbil.

Vi forklarte at dekkskiftet skal foregå denne høsten ved at det legges om fra sommerdekk til vinterdekk, og at sommerdekkene så skal lagres i et halvt år eller en sesong etter dette.

Det skal ikke være ytterligere forpliktelser utover dette. Det innebærer at man ikke skal måtte forplikte seg til å legge om dekk mer enn den ene gangen, og at man ikke skal forplikte seg til å lagre dekkene lenger enn i et halvt år eller en sesong.

Se også: Bli med inn i det nye hotellet på Lerkendal

Se også: Bli med inn i "nye" Royal Garden

Flere av tjenestetilbyderne påpeker at kundene deres som regel kjøper dekkhotell i en lengre periode enn det vi etterspurte. For å kunne sammenligne prisene på en mest mulig presis og rettferdig måte valgte vi imidlertid å definere et minimumsbehov som var likt for alle.

Vi fant frem til tjenestetilbydere av dekkhotell i Trondheim igjennom søk på nettet 5. og 6. oktober. Vi tar forbehold om at det kan finnes tjenestetilbydere av dekkhotell i Trondheim som vi ikke fant da vi søkte. Flere av tjenestetilbyderne vi snakket med oppgir at de ikke har kapasitet til å ta imot nye dekkhotellkunder, eller at deres tjenester er forbeholdt folk med spesielle bilmerker. Disse tjenestetilbyderne er ikke med i vår oversikt. Tjenestetilbyderne i vår oversikt oppgir at de har ledig kapasitet og at de ikke er forbeholdt spesielle bilmerker.

Les også: Billig-kaffe «pulveriserte» tre kaffekjeder i smakstest

Resultatet:

Her er prisene fra de ulike tjenestetilbyderne rangert fra billigst til dyrest.

1. Trønderdekk, pris 695,00 kroner

2. Tempe Dekkservice, pris 749,00 kroner

3. Mekonomen Byneset, pris 750,00 kroner

4. Bilhjelp Trondheim, pris 795,00 kroner

5. Tevo Dekk, pris 798,00 kroner

6. Hanebo & Sortvik, pris 850,00 kroner

6. Overaae, pris 850,00 kroner

8. Best Skovgård, pris 890,00 kroner

9. Lade Dekkservice, pris 925,00 kroner

10. Vianor, pris 970,00 kroner

11. Nardo bil, pris 995,00 kroner

12. Dekk 1, pris kr 999,00 kroner

13. Ren Bil, pris 1 000,00 kroner

13. Dekkmann, pris 1000,00 kroner

15. Kverneland bil, pris 1100,00 kroner

Les også: Så mye må du betale hvis du har piggdekk

Les også: Piggdekkavgift gir millioninntekt

- Glade for at vi vant

Trønderdekk ble testvinner i Adresseavisens pristest på dekkhotell. Daglig leder Trond Nilssen er godt fornøyd med det.

- Vi er glade for at vi vant pristesten. Vi har en filosofi om å være blant de billigste, sier Nilssen.

- Et produkt vi vanligvis ikke er borti

Kverneland bil kom ut med den høyeste prisen i testen, 1100 kroner. Daglig leder i Kverneland bil, Tom Bendiksen, kommenterer testresultatet slik.

- Måten Adresseavisen har stilt spørsmålet på medfører at dette blir to tjenester/produkt hos oss. Vårt dekkhotell, altså lagring og omlegging koster kr 700 for en sesong, mens omlegging isolert sett koster 400 kroner. Omlegginga skjer normalt etter lagring, og prisen i testen inkluderer et dekkskift som man ikke benytter seg av. Dette er et produkt vi vanligvis ikke er borti, sier Bendiksen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter