Denne gangen tok ikke May-Britt Moser oppdraget med å fikse håret på ektemannen.

Når kong Carl Gustaf overrekker nobelprisen i medisin neste uke blir det til et nyfrisert par fra Trondheim. Begge var hos frisøren i Trondheim dag. For Edvard ble det nærmest historisk. Det er første gang han slipper faglærte folk borti den hårmanken siden han var i 20-årene.

Les også: Mange foreslått til Årets trønder

Ingen jålebukk

Edvard Moser er ikke kjent for å være spesielt jålete. Han hater å gå med slips og trives best i uformelle klær. Signaturantrekket er en tynn genser og Converse-sko. Selv da NTNU trommet sammen til stilfull feiring i Aulaen etter at det ble kjent at de hadde fått nobelprisen, stilte Edvard opp i genser og dongeribukser.

Nobelt race

Moserparet reiser til Stockholm på torsdag. Fredag møter de i studio hos Skavlan. Lørdag er det internasjonal pressekonferanse sammen med John O'Keefe. Søndag er det Nobel-foredrag for de tre vinnerne av medisinprisen. Mandag og tirsdag er det ulike faglige og sosiale arrangementer i nobel-regi.

Under hele oppholdet vil de som nobelvinnere ha tilgang til egen limosin og privatsjåfør.

Onsdag er den store dagen med høytidelig utdeling av Nobelprisen i Stockholm konserthus. På kvelden er det storslått bankett i Stadshuset.

Torsdag er bankett for alle prisvinnere på Slottet. May-Britt og Edvard Moser skal holde også foredrag ved flere svenske universiteter før de kommer hjem 13. desember.