Fra sydsiden har de i over 200 år vært en trussel. Domkirkens tidligere branner har vel hatt sin årsak i sterk vind, gnistregn fra branner i nærheten og oppe i tårnene.

Det skrives allerede om gjenoppbygging. At den gamle plassen ved Erkebispegården var så prektig. Mange er ikke enig i det. Det var ikke bare skjønt med de gamle trebygninger mot øst. Fra Domkirkegården så de ut som rønner.

Nå er det anledning til å få den gamle parken åpnet mot vest, de kjempestore trærne i de stille og rolige omgivelser vil få en åpning.

Der hvor få har kommet vil det kunne bli en park som en skal lete lenge for å finne maken til. Og Erkebispegården vil få omgivelser som vil være den verdig. Hvor ellers i verden vil du finne en slik kirke midt i en by, med en åpen park, en vakker elv, og de gamle Erkebispegårdens stenbygninger? Ingen andre steder! Bare synd at vi har så få sommerdager.

I en internasjonal utredning om verdens byer er Trondheim beskrevet som den mest ideelle by.

Jeg har alltid funnet den som den vakreste. Åpne domkirkeomgivelser vil gjøre den ennå vakrere. Med den nye åpningen mot Erkebispegården. Hvilke perspektiver!