Mandag lette politiet etter en mann som onanerte utenfor en bolig i Innherredsveien i Trondheim. Tirsdag morgen var mannen på ferde igjen, denne gangen på Møllenberg.

- Det var vitner som meldte at han sto og onanerte på gata, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Fant barneporno

Tirsdag fikk politiet tak i mannen, og han ble bragt inn til avhør.

- Han har bekreftet forholdet, og er nå varetektsfengslet for fire uker, sier Momyr.

Mannen i starten av 40-årene er tidligere domfelt flere ganger. I mars i fjor fikk han to år og to måneders fengselsstraff for seksuelt overgrep mot et barn. Mannen var løslatt på prøve fra denne fengselsstraffen da han ble tatt for onanering på offentlig sted.

Tirsdag fant politiet også et større antall bilder som viste seksuelle overgrep mot barn på mannens telefon. Han ble også tatt små mengder narkotika.

Siktet for fire forhold

Mannen er siktet for fire forhold: De to tilfellene av onani på offentlig sted, etter straffelovens §201, samt besittelse av narkotika og bilder som viser seksuelle overgrep mot barn.

- Han er varetektsfengslet på grunn av faren for gjentakelse, sier Momyr.

Sør-Trøndelag tingrett har vektlagt at mannen er domfelt en rekke ganger, og at han ikke har avstått fra straffbare handlinger under prøveløslatelsen.