Bryllupsseremonien ble nok noe annerledes enn det Merete Eliassen og Erling Forren Wold hadde forestilt seg. Etter mange års samboerskap skulle de to endelig gifte seg og selve vielsen ble holdt i Ranheim kirke lørdag.

Kirken var fylt opp med gjester og seremonien nærmet seg klimaks da brannalarmen ble utløst.

- Akkurat da vi hadde satt på ringene, gikk alarmen. Jeg syntes egentlig det passet bra for jeg var så nervøs. Det lettet på stemningen og førte til litt latter, sier bruden til adressa.no.

Avbrøt vielsen

Det ble vanskelig å fortsette vielsen da alarmen runget og overdøvet presten.

- Jeg hørte ikke at han erklærte oss for rette ektefolk engang. Jeg måtte spørre noen andre for å forsikre meg om at det faktisk ble sagt, sier Merete Eliassen.

Brudens far er selv brannmann, så det var flere i salen som trodde at alarmen var en del av seremonien.

- Først trodde jeg det var noen som spøkte, men skjønte jo raskt at dette faktisk var brannalarmen. Vielsen ble avbrutt og organisten informerte alle om å bli sittende fordi det var en falsk alarm, sier Tor Arne Granmo, innleid fotograf for anledningen

Etter hvert fikk man slått av alarmen og seremonien kunne fortsette. Da gikk alarmen på ny.

- Heldigvis gikk det raskere å få slått den av denne gangen og vielsen ble gjennomført. På tur ut informerte organisten om at brannvesenet ville komme, men at de ville ankomme pent og forsiktig siden det var vielse på gang, humrer Granmo.

Poserte med brudeparet

Hos brannvesenet i Trondheim får adressa.no bekreftet historien av utrykningsleder Frode Johansen.

- Vi rykket ut og ante ingenting på det tidspunktet om at det var snakk om falsk alarm. Da vi nærmet oss kirka fikk vi melding om at alarmen var slått av, men vi har rutiner på at vi alltid dobbeltsjekker så vi fortsatte utrykningen mot stedet. Vi kjørte den siste biten uten sirener, men med blålys.

Utenfor kirken var folket samlet for fotografering og når brannmannskapet ankom ble de like godt bedt om å posere sammen med brudeparet.

- Dette var ekstra gøy siden det viste seg at bruden var datter av en kollega. Det var det ingen av oss som visste da vi rykket ut, så dette ble en utrykning som endte godt på alle måter, sier Johansen til adressa.no.

Tok det med godt humør

Gjestene og brudeparet tok det hele på en fin måte.

- Vi tok det hele med godt humør. Vi ble gift, og kommer ikke til å glemme vielsen med det første. Det er ikke alle som har bilde sammen med brannmenn på kirketrappa, sier den nybakte bruden.

- Jeg tror nok dette er en dag de vil huske veldig godt av flere årsaker. Presten avsluttet da også med at vielsen nok hadde brent seg inn i brudeparets hukommelse, sier Granmo.