Fredag formiddag opplyste politiet at sporhunder hadde markert i søket etter den savnede 28-åringen. Markeringen, som var ved foreldrenes bosted, førte til at søket ble utvidet fra bryggen Døsvik sist ble sett ved, og til Bakklandet.

Fredag kveld ved 21.50-tiden sier politiet at markeringene ikke har gitt dem videre spor.

Døsvik ble sist observert da han gikk i land fra en båt ved kaia ikke langt fra Solsiden i Trondheim natt til lørdag.

Søker i kanalen

Hundene er et hjelpemiddel i søkearbeidet. Politi og brannvesen søker primært i nedre del av sentrum i Trondheim.

- Vi søker både i kanalsystemet og rundt området der han sist ble sett, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Brannvesen fortsetter søket i elva med dykkere. Det foregår en løpende vurdering på om man skal utvide eller innskrenke søket og om man skal søke på en annen måte.

- Det blir søk i helga, sier Pedersen.

Frivillige stiller opp

Venner og bekjente av Døsvik fortsetter søket etter kompisen. Torsdag hjalp 40 frivillige til med letingen. De vil fortsette gjennom helga såfremt ingen funn blir gjort.

- Vi kommer til å lete kontinuerlig gjennom helga, sier Odd-Reidar Liasjø som er med på å organisere leteaksjonen.

Han forteller at frivillige har reist til Tautra for å sjekke om Døsvik kan ha blitt tatt med strømmen. De frivillige har også fått tilgang til båter som de søker i kanalen med.

- Vi har fått låne båter og kanoer av frivillige og butikker i området, sier Liasjø.

Han håper at hyttefolk og folk som skal ut i båt kan holde øynene åpne etter spor av 28-åringen. De frivillige har etablert et sekretæriat ved Royal Garden hvor frivillige som vil hjelpe til med letingen kan melde seg.

Øystein Bakken Døsvik ble sist sett natt til lørdag. Foto: Privat